Kuigi regulaarne arstide järelvalve all viibimine ja üsa sünnituse-eelsed uuringud annavad suurema kindlussetunde kui varasematel aegadel, saab tulevane ema ka vahepeal oma lapse seisundit jälgida. On aga olemas lihtne kodune meetod, mis aitab raseda hirme leevendada.

Imiku löökide lugemine on populaarne ja tasuta vahend lapse heaolu jälgimiseks. Kuigi beebid põtkivad erinevatel aegadel ja erineva sagedusega, teevad terved lapsed seda sagedamini.

Löökide lugemiseks valige see osa päevast, mil laps on kõige aktiivsem. Ärge ajage end närvi löökide algust oodates. Võtke paber ja pliiats ning pange kirja iga kord, kui te tunnete kõhus liikumist (lööke, pöördeid). Iga 10 liigutuse järel märkige ka see üles.

Kui te teete seda iga päev, suudate beebi käitumist mõjutada. Kui teie laps paistab olevat väga loid, kõndige viis minutit, sööge või jooge mahla ning heitke siis vasakule küljele ja vaadake, kas väike harjutus ergutas unist last. Pidage meeles, et emad ei tunne mitte kõiki lapse liigutusi.

Laps peaks liigutama end nelja tunni jooksul 10 korda. Kui seda ei juhtu, pidage arstiga nõu.