Arsti nõuanne

Igaühe esimene seksuaalne kogemus on erinev ja seetõttu on võimatu öelda, mida täpselt oodata. Kõige parem viis suguühteks valmistumiseks on võtta erutumiseks kõvasti aega - palju silitusi, puudutusi, nauditavate piirkondade hõõrumist. Kui mõlemale partnerile on suuseks vastuvõetav, võiks noormees mõnda aega tütarlast suuga hellitada. Seejärel võib ta siseneda, olles kandnud peenisele ohtralt määrdeainet (veepõhjalist, mitte õli ega vaseliini). Tütarlaps võiks öelda, kuidas tal tunne on, et partner saaks kinni pidada, kui miski teeb väga valu.

Kui noormees on sisenenud, tuleks kas temal või tüdrukul endal käega (või vibraatoriga) kliitorit stimuleerida. See suurendab tema mõnutunnet ja tal on mugavam olla. Poiss peaks kõigepealt liigutama end aeglaselt ja kiirendama liigutusi, kui tüdruk end hästi tunneb.

Enamus naisi ei saa vahekorra ajal orgasmi, kui nende kliitorit ei stimuleerita pidevalt kas peenise, käe või vibraatoriga. Vahekord võib kesta lühikest aega (umbes 5 minutit) või kauem. Osaliselt oleneb see meespoolest - kui erutatud ta on ja kui kaua ta suudab seemnepurset kinni hoida. Tüdrukule soovitaks mitte kiirustada ja katsuda vahekorda võimalikult nautida. Öelda noormehele, mis talle meeldib ja mis mitte, ja paluda tal teha sama.

Eelkõige tuleks püüda lõõgastuda ja nautida sidet partneriga. Vahekord peaks olema mõnus ja kui ei ole, lõpetada ja katsetada teistmoodi, kuni mõlemal on hea olla.

Peale esimest vahekorda on võimalik mõningane veritsemine.
Vaata ka, mida teismelised arvavad esimesest vahekorrast.

Seksimine sundimise peale

Raportist ÜROle Eesti laste olukorra kohta selgus, et enamik noori peab suguühet lubatavaks, kui kaks inimest tunnevad teineteist, meeldivad teineteisele või on teineteisesse armunud. Kuuendik ei mõista hukka suguühet ka võõraste vahel. Umbes kümnendik arvab, et vahekord on lubatud alles kihlatuna või pärast abiellumist. Suguühte algatajaks on kolmandikul juhtudest olnud noormees, kuigi poisid ise arvavad sagedamini, et see oli ühine otsus. Algatajaks pidas ennast vaid 2% eesti ja 18% vene neidudest. Põhilise seksimise põhjusena nimetasid noored suhte loomulikku arengut. Teise olulise põhjusena on mainitud uudishimu. Poistel oli kolmandal kohal soov partnerile meeldida. Tüdrukutest on kolmandik nõustunud oma süütust kaotama poisi veenmise või pooleldi sundimise peale.