Edukad salenejad jagavad alati oma eesmärgid väiksemateks osadeks ja lähevad samm-sammuhaaval edasi. Paljude arvates tundub mitmekümne kilo maha võtmine võimatu unistusena, kuid tegelikkuses saab seda teha jagades lõppeesmärk 5-kilosteks eesmärkideks. Nii tundub üks suur unistus palju reaalsemana.

Väikeste unistustega suurte poole

Kui 5 kg tundub palju, võib seada endale veel väiksemaid 0,5 — 1 kg vahe-eesmärke või jälgida hoolega toitumist päeva või isegi toidukorra haaval. Samas võib teha endale nimekirja kõigist vajalikest muudatustest, mida vajad kaalulanguseks, ja tegeleda nendega ükshaaval.

Näiteks tuleb vähendada alkoholi tarvitamist kaalust mahavõtmise perioodil. Samuti tuleks suurendada köögiviljade söömist ning harrastada rohkem sporti või liikuda regulaarselt. Alkoholi vähendamine võib olla suurepärane vahe-eesmärk, seejärel võib pöörata tähelepanu köögiviljadele ning kui ka see muutus on õnnestunud, võib hakata tähelepanu pöörama igapäevasele liikumisele.

Planeeri oma salenemist ise

Kui vahe-eesmärk tundub nii tähtsusetuna, et ei tundub mõttetu sellega eraldi tegeleda, siis oleks hea ühendada vahe-eesmärk kogu eesmärgiga, et mõista iga sammu tähtsust. Kui organism tunneb, et järgmisel nädalal sööd sa tavalisest rohkem (mõni üritus, väljasõit, kohtumine vms), siis on õige rõhutada iga päeva tähtsust oma unistuste täitumisel — mahtuda riietesse nr.38 või olla terve vms.

Samm- sammu haaval endale eesmärkide seadmine suurendab saleneja motivatsiooni lõppeesmärgini jõudmiseks.
Suured asjad saavad ikka alguse väikestest edusammudest, nii ka salenemise puhul.