Kuidas saada parimaks?

Mäletan, et oli aeg, mil Soomes oli igav/tavapärane parim. Öeldi: Ma ei tea, kas sa meeldid mulle, sa ei ole tavaline, sa hirmutad mind. Aga nüüd on tavapärasel lõpp! Me ei saa müüa tavalisi tooteid, sest tavaline on juba olemas. Neid tehakse Hiinas ja Indias ja igal pool mujal. Seega — lõpp keskpärasele! Julge erineda ja olla teistest parem!

Julgus on ju eestlaste bränd. Eestlased võtsid oma saatuse oma kätte ja võitlesid end vabaks! Rääkige oma vabenatega — neil oli julgust ning kujutlusvõimet, nad teadsid, milliseks Eesti võib saada. Teised seda ei teadnud. Seega kujutlusvõimest eestlastel küll puudust pole.

Mida on vaja selleks, et edu saavutada?

Teadmistes peitub jõud. Keegi ei suuda alistada inimest, kel on teadmised. Kogu teadmisi, õpi, reisi, süvene, hoia oma meeled avatud. Selliste kogemustega suudad näha tulevikku, nii suudad näha asju, mis on olulised.

Kui tahad oma elu paremaks muuta, loo oma ettevõte! Sa ei suuda muuta maailma, kuid suudad muuta iseennast! Seda saad sa teha oma köögilaua taga oma mobiiltelefoniga ja arvutiga. Kui sul on idee, vii see ellu ja tee sellest edulugu.

Ära karda ebaõnnestuda. Kui sul on hea idee ja sa viid selle avalikkuse ette, siis ühel hetkel näed, et see meeldib neile. Nad ostavad su toodet, nad tarbivad su teenust. Ning su hirm kaob!

Vaata videot!

Lenita Airistot  on korduvalt valitud Soome mõjukaimate ja edukaimate naiste hulka. Airisto alustas oma karjääri modellina, kuid töötas seejärel aastakümneid teleajakirjanikuna. Praegu tegutseb ta peamiselt ettevõtja, kirjaniku ja loengupidajana. Tema raamatud ja esinemised põhinevad ärinaisena saadud isiklikel kogemustel ja käsitlevad peamiselt ettevõtlust, naiste õigusi, rahvastiku vananemist ja globaalset majandust.