Vastlapäeva soovitus: kolm korralikku toidukorda tagavad edu salenemisel
Seekordses artiklis püüame ühendada omavahel vastlapäeva menüü ning soovitused, mis aitavad tervislikult saleneda ka kõikidel teistel päevadel aastas. Kui paljud arvavad, et figuurisõbrad peavad erinevatel pühadel loobuma traditsioonilistest toitudest nagu vastlapäevadel on hernesupp ja vastlakukkel, siis nad eksivad. Oluline on jälgida seda, et päevased toidukorrad oleksid piisavalt tugevad, vältimaks näksimist ja näljatunde teket.
Järgnevalt toomegi välja mõned nipid, mida oma igapäevatoitumises jälgida ja menu kuidas vastlapäevale iseloomulikke roogasid süümeüpiinadeta nautida.
Kuldne kolmik
Kolm korralikku toidukorda on hommiku-, lõuna- ja õhtusöök. Kaalust alla võtjad on oma harjumuste ja elulaadi poolest erinevad, seega ei toitu nad päris ühtemoodi. Mõni armastab suurema toidukorra süüa lõuna ajal, teine sööb lõunal kergemini ja jätab peamise toidukorra õhtuks. Kõik päevadki pole vennad. Igaüks sööb nii nagu see talle kõige paremini sobib.
Siinkohal peab meeles pidama seda, et liigsete kilode tekkimisel ei ole toitumisharjumused korras ja neid peaks muutma.
Ei ole konkreetseid reegleid selle kohta kui palju ja mida peab mingil kindlal toidukorral sööma, vaid valik põhineb alati iga inimese individuaalsetel toidueelistustel.
Oskus vältida näljatunnet
Oluliseks oskuseks salenemise ja tervisliku toitumise puhul on näljatunde vältimine. Siinkohal on tähtis süüa korralik toidukord, et jaksaksid vastu pidada ühest toidukorrast teiseni, ilma et tunneksid söögikordade vahepeal karjuvat nälga.
Kui toidukordade vahed venivad pikaks ja kõht läheb tühjaks, siis võiks nälja kustutamiseks planeerida vahepalasid. See sobib ka siis, kui tekib isu “millegi hea” järele. Oluline heas vormis püsimiseks on kogu päeva jooksul saadud energiahulk, mis aitavad erinevate päevatoimetustega tegeleda ning sealjuures terve ja vormis püsida.
Tervislikku toitumist soodustav menüü vastlapäevaks
Hommik:
200 ml täisterakaerahelbe putru väherasvase piimaga keedetud 200 ml värskete marjadega(mustsõstrad või vaarikad)
Lõuna:
Hernesupp suitsulihaga, kõrvale täisteraleivaviil ning magustoiduks väiksem vastlakukkel
Vahepala:
Tass kohvi või taimeteed suhkruta sepikukukliga, millel on tomati ja kurgiviilud
Õhtusöök:
Kalkunisalat- 30 g kalkunisinki või küpsetatud kanaliha, tükeldatud salatit, sibulat, paprika, kurki, tomatit, kastmeks 2 tl õli, maitsesta pipraga ja serveeri värske petersellilehtedega.
Vahepala: tass teed tükeldatud värske apelsiniga.