Järgnevalt toomegi välja mõned nipid, mida oma igapäevatoitumises jälgida ja menu kuidas vastlapäevale iseloomulikke roogasid süümeüpiinadeta nautida.

Kuldne kolmik

Kolm korralikku toidukorda on hommiku-, lõuna- ja õhtusöök. Kaalust alla võtjad on oma harjumuste ja elulaadi poolest erinevad, seega ei toitu nad päris ühtemoodi. Mõni armastab suurema toidukorra süüa lõuna ajal, teine sööb lõunal kergemini ja jätab peamise toidukorra õhtuks. Kõik päevadki pole vennad. Igaüks sööb nii nagu see talle kõige paremini sobib.

Siinkohal peab meeles pidama seda, et liigsete kilode tekkimisel ei ole toitumisharjumused korras ja neid peaks muutma.

Ei ole konkreetseid reegleid selle kohta kui palju ja mida peab mingil kindlal toidukorral sööma, vaid valik põhineb alati iga inimese individuaalsetel toidueelistustel.

Oskus vältida näljatunnet

Oluliseks oskuseks salenemise ja tervisliku toitumise puhul on näljatunde vältimine. Siinkohal on tähtis süüa korralik toidukord, et jaksaksid vastu pidada ühest toidukorrast teiseni, ilma et tunneksid söögikordade vahepeal karjuvat nälga.

Kui toidukordade vahed venivad pikaks ja kõht läheb tühjaks, siis võiks nälja kustutamiseks planeerida vahepalasid. See sobib ka siis, kui tekib isu “millegi hea” järele. Oluline heas vormis püsimiseks on kogu päeva jooksul saadud energiahulk, mis aitavad erinevate päevatoimetustega tegeleda ning sealjuures terve ja vormis püsida.


Tervislikku toitumist soodustav menüü vastlapäevaks

Hommik:

200 ml täisterakaerahelbe putru väherasvase piimaga keedetud 200 ml värskete marjadega(mustsõstrad või vaarikad)

Lõuna:

Hernesupp suitsulihaga, kõrvale täisteraleivaviil ning magustoiduks  väiksem vastlakukkel


Vahepala:

Tass kohvi  või taimeteed  suhkruta sepikukukliga, millel on tomati ja kurgiviilud


Õhtusöök: 

Kalkunisalat- 30 g kalkunisinki või küpsetatud kanaliha, tükeldatud salatit, sibulat, paprika, kurki, tomatit, kastmeks 2 tl õli, maitsesta pipraga ja serveeri värske petersellilehtedega.

Vahepala: tass teed tükeldatud värske apelsiniga.

Figuurisõbrad soovivad kõigile tervislikke valikuid ja pikka liugu vastlapäeval.

Sinu Figuurisõbrad!