Järgnevalt vaatleme mõningaid võimalusi, kuidas oliiviõli meie kodustes iluprotseduurides kasutust võib leida.

Meigieemaldaja — väga tõhus ja looduslik ning nahale ülikasulik on kasutada oliiviõli meigieemaldajana. Vatitupsuga näole kantuna eemaldab see õli kõik meigiosakesed jumestuskreemist kuni silmalainerini.

Rasuse naha tasakaalustaja — oliiviõli ei tee rasust nahka rohkem läikivaks, vaid vastupidi rahustab rasunäärmeid ja tasakaalustab rasueritust. Soovitame igal õhtul pärast näo puhastamist masseerida nahale õhuke kiht oliiviõli ja lasta sel öösel rahulikult toimida. Naha rasususe vähenemist võib märgata juba kolme päeva järel.

Naha vananemise aeglustaja — ka selleks ei ole rohkemat vaja kui nahale regulaarselt oliiviõli kanda. Antioksüdandid stimuleerivad ja taastavad rakke, nii et tulemuseks on tervem ja nooruslikum nahk. Ka kortsukeste ja lõtvunud naha korral mõjub oliiviõli pinguldava ja trimmivana. Lisaks on õlil ka loomulik niisutav omadus, mis ei lase nahal kortsuda ega puruneda.

Füüsilise vormi hoidja — juba ammustest aegadest kasutatavat Venemaal paastumiseks lusikatäit oliiviõli kuna oleiinhape toimib suurepärase söögiisu ohjeldajana. Ka Austraalias läbiviidud uurimused viitavad oliiviõli salendavatele omadustele, nimelt leiti, et see kiirendab ainevahetust lausa kuni 60% võrra. Pole ka saladus, et Vahemeremaade dieedi üheks võtmeaineks on rohkelt kasutatav oliiviõli. Nii et kõigil figuurijälgijatel tasuks kindlasti oliivide poole pöörduda.

Aknevastane tinktuur — lõika poole tassi oliiviõli sisse mõningad sibulaviilud ja jäta see segu kaetuna pimedasse ja jahedasse hoiupaika kaheks nädalaks. Seejärel võta sibulad õlist välja ja valage vedelik ümber klaasist hoiuanumasse. Tinktuuri tuleb kanda iga päev vistrikule või akne all kannatavale piirkonnale, hoida peal 15 minutit ja seejärel maha loputada.

Loodame, et Sinagi leiad meie lihtsatest nippidest lemmikuid ja õpid hindama oliiviõli oma täies kuldses hiilguses — nii toidu- kui ilumaailmas.