Uuringust selgus, et enamikku naisi tõmbab domineerivama lõhnaga meeste poole ja eriti seksikas on testosteroonilõhn naiste jaoks nende meenstruaaltsükli kõige viljakama perioodi ajal. Naised ise lõhnavad kõige ligitõmbavamalt ovulatsiooniperioodi ajal ja vähem erutavalt menstruatsiooni vältel.

See aga ei kehti kõigi kohta — iga inimese naturaalne kehalõhn ei ole sugugi tema eelis ning see selgus, kui paluti inimese lõhna hinnata enne ja pärast parfüümi pealekandmist. Samal ajal kui mõned inimesed lõhnasid parfüümiga halvemini, oli neid, kelle parfüüm pigem “päästis”.

Mõned teadlased usuvad, et inimese kehalõhnad ütlevad midagi ka tema iseloomu kohta. Kuuekümnel mehel ja naisel paluti kanda kolm ööd järjest sama T-särki ning hiljem neid särke nuusutades oskasid inimesed üsna täpselt öelda, milline särk kuulub domineerivale mehele, milline naiselikule naisele jms.

Kas teadsid, et Elizabethi-aegsel Inglismaal oli naistel kombeks õun koorida, oma kaenlaalla paigutada, lasta kehalõhnadel õuna imenduda ja siis see õun potentsiaalsele kaasale kinkida.

Allikas: Daily Mail