Kolmeliikmelise meeskonnaga Bemise tuukrite sukeldumist Estoniale jäädvustava Saksa teleajakirjaniku Jutta Rabe saadetud pakkumises on näiteks ostuhinna lahter tühi, selgitas Urm eile Postimehele.

«Selles paarileheküljelises kirjas on ka näiteks levitamisõigused lahtiseks jäetud,» tähendas ta. «Iseenesest on see täiesti tavapärane.»

Estonia ametlikus hukuversioonis oma varasemates saadetes ning kirjutistes korduvalt kahelnud Rabe on Postimehele öelnud, et küsib ekspeditsioonil kogutava toormaterjali eest 15 000 USA dollarit (ligikaudu 260 000 Eesti krooni).

TV 3 põlgab filmi ära

Nii vee all kui ekspeditsioonilaeval filmitud materjali peaks Rabe hinnangul kogunema ligi 20 tundi või isegi rohkem. Jäädvustatu müüakse igas riigis ainult ühele telekanalile, kes koos kogutud toormaterjali ostmisega saab ka õiguse seda omakorda siseriiklikult edasi müüa.

Rabe poolt avalikkusele teatatud hind, 260 000 krooni, on ETV-le iseenesest jõukohane, tähendas Urm.

«Aga nagu alati huvitab mind eelkõige hinna ja kvaliteedi suhe,» lisas ta. «Me seisame silmitsi ka suure riskiga, et midagi uut ei leita ning mina pean pärast ikkagi täpselt aru andma, mida ma maksumaksja rahaga teinud olen.»