Uue kollektsiooni loomisel lähtusid disainerid sellest, et laps soovib jääda lapseks ka kooli minnes, mis tähendab, et rõivad ei peaks ainult head välja nägema, vaid pidama vastu ka turnimisele, jooksmisele ja mängimisele.

Polarn O. Pyret esindaja Marika-Inga Roosaare nõuandeid, kuidas valida kooliteed alustavale lapsele riideid:

Koolilapsele riideid valides peab eelkõige arvestama sellega, et nende riietega veedab laps suurema osa päevast. Seega riiete valikul on tähtsaimateks kriteeriumiteks mugavus, pesemiskindlus ja vastupidavus.

Laps jääb lapseks ka kooli minnes
Laps tahab olla laps isegi siis, kui ta ei ole enam lasteaialaps, vaid tõsine koolipoiss või tüdruk. Ka koolis käies liigub ta palju ringi ning on väga energiline. Seega peavad riided olema mugavad, ei tohi hõõruda, pigistada ega liikumist piirata. Kindlasti peavad olema riided ka ohutud: vältida tuleks nööre ja paelu. Väliriideid valides tasub aga eelistada sisseõmmeldud helkuritega jopesid.

Vastupidavus annab vabaduse
Väga oluline on riiete vastupidavus: laps ei tohi karta, et riided võivad kergesti katki minna, mis omakorda tooks kaasa vanemate pahameele. Seega valige riideid, kus pole mõttetuid lisasid, mis raskendavad nii kandmist kui ka hooldamist. Näiteks liigsed paelad, nöörid, sitsid-pitsid, nööbid-trukid ja muud lisajupid, mis kipuvad purunema ja ära kaduma.

Lakooniline garderoob õpetab riietuma
Väga tähis on ka see, et riiete selgapanek oleks mugav ja kiire ning asjad oleksid omavahel kergesti kombineeritavad. Eesti kliima on väga muutlik. Tihtipeale muutub hommikune kare ilm lõunapoolikul päikesepaisteliseks ja soojaks, mistõttu lapsel peaks olema võimalus lihtsalt ja mugavalt riided seljast ära võtta või hoopis vastupidi - õhtuse jaheda ilmaga jälle selga panna.

See ei tähenda aga, et garderoobis peaks olema tohutult palju asju: kvaliteet on kvantiteedist tähtsam ja lapse garderoobi võiks kuuluda kuus kuni kaheksa põhieset, mida omavahel kombineerides saab luua rohkesti erinevaid komplekte.

Samuti õpetab läbimõeldud koolilapse garderoob noorukile stiili ja riietumist: laps õpib riideid omavahel kokku sobitama, vastavalt ilmale riietuma ning oma riidevaliku peale igapäevaselt mõtlema. Tähtis on, et kooliriided oleksid klassikalised ja väljapeetud, kuid lihtsa ja mugava lõikega.

Riietumine ei tohi tekitada stressi
Kõige tähtsam on aga kooliriiete valiku juures see, et riided ei tohi tekitada stressi ei lapsele ega vanematele. Laps ei tohi riiete pärast peljata liikumist ning mängimist, vanemad ei tohiks aga riiete määrdumise ega katki minemise pärast muretseda.

Kui riided on õigesti valitud, siis on koolilapse perel üks mure vähem!

Kooligarderoobi põhiasjad tüdrukule:
pikad püksid
retuusid
seelik
kleit
jakk
kardigan
pluus.

Kooligarderoobi põhiasjad poisile:
pikad püksid
teksad
jakk
kardigan
pikkade varrukatega T-särk
triiksärk
vest.

Vaata PO.P uut kollektsiooni "122-152" Delfi galeriist!

Veel pilte moeõhtu melust: