Järgnevalt annavad figuurisõbrad nõu kuidas saavutada enesega rahulolu ja teha seeläbi ka õigeid otsuseid oma elus. Enesekindlalt ja tervelt.


Õiged otsused läbi terve keha


Kaalus mahavõtmine võib anda sulle enesekindlust ja julgust võtta ette teisigi asju elus. Lahendada probleeme, mis on Sulle olulised.

Otsus kaalus maha võtta võib olla esimene samm, et muuta kogu sinu elu. Sinu ülesleitud enesekindlus liigsetest kilodest vabanemisel võibki olla sulle abiks, et toime tulla erinevate olukordadega. Kus sa iganes oled oma teel soovkaalu suunas, oled juba püstitanud eesmärgi, kus tahtejõud ja motivatsioon on parimaks toeks.


Olles saavutanud enesekindluse läbi terve keha ja figuuri, suudad toime tulla ka muude raskustega oma elus. Selles otsustamiste ja võitluste rägastikus on tihtipeale raske orienteeruda, kuid siinkohal mõned nipid Sulle kuidas oma terve keha ja värske vaim rakendada igapäevaellu, viies läbi keerulisi vestlusi ja lahendada lahkhelisid.


Enesekindlalt keerulises vestluses


  1. Loobu tehnoloogiast

Kui arvad, et kasutades sms’i või e-posti, et öelda midagi rasket, on kergem viis, siis sa eksid. Inimese häälel on suur mõju ning mahe kuid samas lugupidav toon võib olla suureks abiks raskete asjade väljaütlemisel. Tehnoloogia kasutamisel ei pruugi sinu sõnum jõuda õigesti saajani.

  1. Meeldiv atmosfäär

Loo turvaline atmosfäär, kus on võimalik on jutud ausalt ja lugupidavalt ära rääkida. Mõtle sellele, milliseid tundeid sa kindlasti oma vestluskaaslases tekitada ei tahaks ja pea seda meeles terve vestluse vältel.

  1. Murra jää

Enne kui alustad, mõtle läbi esimene lause. Pöördudes inimese poole isiklikult ja vahetult, rääkides ausalt ja sõbralikult, murrad vestluse vahelt jää ja saate kindlalt edasi vestelda. Seda siis piinlikke hetki vältides.

  1. Alkohol ei ole lahendus

Harva oleme mõistlikud ja ratsionaalsed peale paari klaasi veini. Alkohol muudab suhtlemise raskemaks, seetõttu ära joo enne, kui oled rääkinud.


Peamised konfliktiallikad meie elus on armastus, raha ja kehakaal


Raha

  1. Korraldades erinevaid üritusi sõprade seltsis, osaledes muudes sotsiaalsetes tegevustes, peab arvestama sellega, et kõigil ei ole võrdsed rahalised võimalused.

Enne ürituse korraldamist, ole kindel, et need, kes osalevad, on võimelised ühiselt panustama ja ei satu seeläbi piinlikku olukorda.

     2. Laenuks antud raha tagasi küsimine.

Väike vale on siin lubatud. Ütle, et sel kuul on sinul natuke pingeline ning vajad raha, mida sa välja laenasid. See näitab, et sa ei ole raha- automaat ning sul on samad rahaprobleemid mis teistelgi.

Keskendu praktilistele asjadele mitte emotsioonidele, et vältida süü- või häbitunnet.


Kehakaal

  1. Partnerilt toetuse palumine kaalulangetamisel.

Kas sinu partner kiusab sind, tellides maiustusi ja kiirtoitu sinu nähes? Me oleme isekad oma olemuselt, seetõttu ütle välja, kuidas see võiks mõjuda sinu kaalulangusele.

Juhi tähelepanu ka sellele, kui su partner oli toetav. Näiteks: ” Eelmisel nädalal, kui ütlesid, et ma näen kena välja, andis see mulle hea enesetunde ning innustas mind”. Seejärel ütle millal ta ei olnud toetav. Näiteks : ” Kui käskisid osta kiirtoitu , siis tundsin, et sa üldse ei toeta minu kaalu langetamist.” Oleksin tänulik, kui me kuu jooksul ei ostaks kiirtoitu.

Kuula oma partnerit ning rahusta teda. Nad võivad olla hirmutatud sinu kavatsusest kaalus maha võtta kartes, et muutud liiga atraktiivseks teistele potentsiaalsetele partneritele või teie mugavad õhtud diivanil lesides ja maiustades võivad lõppeda.

  1. Soovitades oma partneril samuti kaalu kaotada.

Oled muutnud oma elustiili ning soovid aidata ka teist, et tema tunneks end sama hästi kui sina. Seljuhul võiksid alustada vestlust, ” Ma tean, et ma pole kaugeltki nii perfektne, et juhtida tähelepanu sinu kehakaalule, kuid…”

Proovi olla optimistlik, positiivne ja õnnelik mitte kriitiline ja keskendu võimalikule kasule, mitte negatiivsusele. Kui oled äsja ise kaalu langetanud, siis võid jagada oma positiivseid kogemusi.

Enamik inimestest eelistab, et sõber oleks temaga aus, mitte ei vaikiks. Ausus on parim, kuid oluline on, kuidas sa seda ütled. Paku oma abi taktitundeliselt.


Suhted

  1. Palu partneri abi kodutöödes

See on seotud õiglusega. Mõlemal on õigus vabale ajale, kuid ainult üks saab seda nautida.

Nüüd võid mõelda praktiliselt. näiteks mina triigin pesu kuni sina käid poes. Kokku leppides, kes mille eest vastutab, toimib paremini kui loota, et teeb see, kellel on aega.

Keskendus selliste vestluste puhul alati lahendusele. Oluline, et vestlus üksteise abistamisest ei pöörduks tüliks või “ärategemiseks”.

  1. Vaidlused.

Igal paaril on teemad, mis viivad vaidlusteni. Kas see on siis seotud laste kasvatamisega, ämma sekkumisega või romantika puudumisega. Oluline on see läbi rääkida.

Anna vestluse alguses oma partnerile teada, et mõlemad saate selle katkestada igal ajal, kui vestlus muutub ägedaks.

Hingake sügavalt 6 korda ja alustage vestlusega uuesti. Emotsioonid on keemilised reaktsioonid, mis kestavad 6 sekundit ning seejärel võid mõelda rahulikult.

Pööra oma partnerile täielikult tähelepanu seistes sirgelt, pidades silmsidet. Kui nad on tujust ära, siis mõista neid. Kõik vajavad mõistmist ja kaastunnet.


Kõige keerukamad vestlused on enesega


Kõige tähtsam vestlus on aga vestlus iseendaga. Seega kasuta leebemaid sõnu, heites välja karmid sõnad. Kui sul on halb nädal, siis meie näeme end teisiti kui teised meid. Teised näevad meie tervikpilti, Peeglisse vaadates oleme iseenda suhtes väga kriitilised ja me ei ole objektiivsed. Kui sisemine hääl ütleb, et minu tagumik on kena, kuid minu kõht on liiga lõtv, siis hinga sügavalt ja vaata tervikpilti. Võttes juurde paar kilo, ei ole vaja kohe end süüdistada ja mõelda, et ju siis kehal oli seda vaja. Minnes oma tavapärase tervisliku toitumisrutiiniga edasi, saad aru, et see paar kilo kaob kiirelt ja oled jälle samas kaalus nagu enne. Oluline on näha tervet pilti ja osata end objektiivselt hinnata. Ole enda vastu kaastundlik ja tunnusta end ka väikeste asjade eest, mitte ainult suurte asjade eest


Figuurisõprade liikmed on astunud elustiili, mis eelneva põhjal annab teadmisi ja tarkusi kogu eluks. Terve keha ja soovitud figuur annavad enesekindlust lüüa läbi elu mistahes etappides.


Tunne oma figuurisõbralikku mina!


Sinu Figuurisõbrad!