Nii oligi. Kuigi Cristel proovis kõigest hingest, et õnnestunud paari aasta jooksul midagi liigset endalt maha raputada. Kuigi ta pidas muuhulgas mitut dieeti. Üks oli kuulus 13 päeva dieet, mille täht tähelt jälgimise korral lubati talle vähemalt 10kilost kaalukadu. “Mulle räägiti, et see mõjub absoluutselt kõigile. Sõin liha, kohupiima, saia, muna, tomatit — kõike seda väga väikestes kogustes. Võitlesin iseendaga kõik need 13 päeva.” Ebatervislik dieet ei jõudnud selle 13 päevaga õnneks veel tervisele hakata: “Aga see ei mõiganud ka midagi. Maha läks 2 kilo, mis kohe ka tagasi tuli. Väga nutune tunne oli.“Ta toitus punktuaalselt nagu pidi ka šeipingutrennis käies: “Igal hommikul kell 8 olin juba trennis, poolteist kuud järjest. Kui oli mõõtmine — nemad arvestavad seal sentimeetrites — ei olnud minul kunagi midagi vähemaks läinud.”
Ära said katsetatud ka jooksmine ja aeroobika. “Ma tõesti proovisin!” tunnistab Cristel. “Kui tulemusi pole kuskil, kaob trenniisu.”
Teleturult sai ostetud ka üks pisike kõhulihaste treenimise aparaat — mingi nõrk mõju sel isegi oli, aga iga 45minutilise seansi järel olid seadme patareid tühjad ja järgmiseks korraks tuli uued sisse panna — oli tülikas ja kulukas.

Kõige selle rabelemise tulemus? Lapse sünnist möödunud kahe ja poole aastaga polnud midagi juhtunud. Kaaluosuti ei näidanud mitte karvavõrdki pisemat numbrit.
“Kui ikka mitte miski ei mõju, siis tekivad kurbus ja närvipinge. Annad endale aru, et sa ei saa mitte kunagi enam tagasi seda figuuri, mis sul kunagi nooruses oli. See on nii suur stress, et pole võimalik sõnadesse panna,” meenutab Cristel. “Mäletan hetki, kui istusin teleka ees ja vohmisin jäätist. Ise mõtlesin, et nagunii ei lähe midagi ega tule midagi, ükskõik, mis ma teen! Mul polnud tõesti enam mitte mingit ideed, kuidas alla saada.”

Aga tihti juhtub nii, et isegi kui kogu lootus on kustunud, leidub kusagil ikkagi pääsetee. Cristeli päästerõngaks sai uitmõte, et prooviks veel ära ka Transion kiirsalenemise. Transion on elektronseade, mille eesmärgiks on alandada kaalu ja tugevdada lihaseid.  Christel võttis kätte ja hakkas käima kaks korda nädalas ilusalongis. Transioni seanssidel kinnitatakse umber kere, käte ja jalgade elektroonilised klemmid, mis elektronimpulsside jõul panevad lihased kindlas rütmis kokku tõmbuma ja vaheldumisi lõdvestuma. Kogu protsess käivitab organismis ning lihastes harjumuspärase kehatalitluse ning keemilised muutused, mis on võrreldavad tavapärase füüsilise treeninguga. Nende keemiliste reaktsioonide tagajärjel leiab lihastes aset rakkudevahelise vedeliku ning toksiinide väljumine. Sama tehnoloogiat on kasutanud ka NASA teadlased ning sportlaste ettevalmistuses on seda soovitanud kasutada ka Olümpiakomitee arstide konsultatiivkogu.  

Ilusalongis Cristel lihtsalt pikutas ja tema lihased kas värisesid kergelt või lausa vappusid  — oleneb milline võimsus parasjagu seadmele oli seadistatud. “Kõht läheb samamoodi märjaks nagu trennis ja ajab jubedalt janutama!” kinnitab Cristel. “Pärast on täpselt sama rammestustunne nagu tõhusa trenni järel”

Cristeli skeptikust mehe jaoks oli lihaste väristamine järjekordne woodoo, mida naine proovis: “Mehed tahavad, et naised oleksid saledad, aga mismoodi see saavutatakse, see neid ei huvita,” nendib Cristel. Nöökamisest hoolimata hakkasid seekord tulemused tulema! Tulemused lausa pressisid peale, kuigi Cristel seekord igasuguse stressamise ärahoidmiseks isegi ei mõõtnud ega kaalunud ennast: “Avastasin, et olen alla võtnud, kui teksad hakkasid jalas rippuma. Kui enne tulid püksid jalast ära tõmmates, siis äkki hakkasid need maha kukkuma,” rõõmustab Cristel.

Kuigi ilusalong, kus ta protseduuridel käis, asub kesklinnas nagu Cristeli töökohtki, oli kolme lapse ja töö kõrvalt pikapeale sinna minekuks üha keerulisem aega leida. Cristelil tuli pähe mõte aparaat koju osta. Kahtlusi selle toime suhtes enam polnud — vähemalt tal endal. Igaks juhuks paigutas ta esialgu seadme pere eest salaja oma tuppa ja tegi oma seansse seal, kui teised magasid. Nüüd on aga juba ammust aega salatsemisega lõpp: “Kui tulemused on ilmselged, siis pole kellelgi midagi viriseda! Nüüd on juba mees ise ka selle järele proovinud ja lihaseid trimminud.”

“Kuigi käisin ilusalongis vaid kaks korda nädalas, kulus selleks ikka oma aeg. Nüüd võin öelda, et ei kulu enam üldse aega.”

Kuidas nii? “Hommikul enne tööleminekut on kohv ja Terevisoon — nagunii ju istun, panen siis juba aparaadi ka tööle, lihtsalt kõhu peale. Õhtuti, kui panen lapsed magama, vaatan nagunii mõnd seebikat — nüüd teen samal ajal kaks või kolm korda nädalas ka 50 minutilise seansi. Kui on vaja nagunii arvutiga töötada, siis heidan pikali, panen klemmid peale ja saan need kaks asja mugavalt ühildada. Ja ennäe — kolme kuuga on 27 kilo läinud. “Viimati, kui end kodus kaalusin, olin 58 kilo. 600 eurose aparaadi eest, maksab Cristel iga kuu paarkümmend eurot järelmaksu ja tundub, et on ülimalt rahul.

Jaga
Kommentaarid