Salenemise nimel ei tooda ohvreid, vaid tehakse õigeid valikuid

Saledaks olemise miinuseks nimetatakse sageli pidevat söödava toidu jälgimist. Igapäevaselt peab vaatama mida suhu pistad, tuleb arvutada söödud kogustest saadud ühikuid ja võrdlema päeva jooksul tarbitud kaloreid ja nende kulutamist. Samuti peab end regulaarselt kaaluma, järeldusi tegema ja oma toitumisharjumusi muutma. Ohvreid tooma, nagu paljud arvavad. Tegelikkus on aga hoopis midagi muud. Salenemise nimel ei tooda kunagi ohvreid, vaid tehakse õigeid valikuid ja elatakse nende valikute tõttu täisväärtuslikku ja tervet elu.

Hoia saavutatud eesmärki

Selleks, et sale inimene püsiks oma tervislikus kaalus ja võiks uhkust tunda saavutatu üle, peab pidevalt end jälgima ja oma toiduga “sina” peal olema.
Tihtipeale arvatakse, et ideaalkaal on käes ja väljanägemine sale ning terve, siis ei pea enam nii hoolega söödavat ühikutehulka jälgima, kuid juba kord tehtud valikuid peab kandma endas kogu elu. Kord tehtud valikuid tervisliku toitumise suunas ei tohi maha jätta, vaid neid tuleb vastavalt saavutatule muuta. Saavutanud oma eesmärgid, tuleb neid hoida ja nende püsimajäämise nimel töötama.

Loobumise hinnaks on sinu keha ilu ja tervislikkus

Tervisliku toitumise puhul tuntakse kindlasti aeg-ajalt puudust enese premeerimisest jäätise või šokolaadiga. Seda eriti saledamaks saamise teekonna alguses.
Saledaks saamine ja jäämine nõuab tööd. Peab juba ette hoolt kandma, et õige söök oleks käepärast, peab tegema juba poes õigeid sisseoste ja pidama ka arvet söödud koguste üle.
Sageli on raske end piirata ja loobuda lemmiktoitudest. Tihtipeale libastutakse ja minnakse üle piiri. Pidevaid valikuid tehes võib väsida ja alla anda. Kui tuleb peale masendus ja mõneks ajaks kaob motivatsioon, tuleb meeles pidada, et loobumise hinnaks on sinu keha ilu ja tervislikkus.

Kaalu kaotamine võtab aega, tulemusi peab tihtipeale kaua ootama, kuid loobudes “valedest” asjadest, saad peagi vastu midagi väärtuslikku- täisväärtusliku elu.

Figuurisõbralikke valikuid teinud inimene:

  • On hea enesetundega ja optimistlik
  • On enesekindel 
  • On kena välimusega
  • Tunneb end noorema ja seksikamana
  • On energilisem
  • Omab tugevat distsipliini enda ja oma tegemiste ja otsuste üle
  • Leiab kiiremini sobivamaid rõivaid, milles end hästi tunda
  • Ei mõtle pidevalt toidust

Selleks, et näha endas tervislikult saledat ja enesekindlat inimest, on vaja osata õigeid valikuid teha. Oska loobuda kahjulikust ja saad vastu täisväärtusliku elu.
Pea meeles- loobumise hind on sinu keha ilu ja tervislikkus!