Peaaegu iga teine värvitud või loomulik brünett (44 protsenti) väitis, et tumedad juuksed tagavad neile vastassoo juures edu, kirjutab Mail Online. Blondidest nautis vastassoo suurt tähelepanu 34 protsenti.

Igal viiendal Suurbritannia brünetil oli seljataga viis või rohkem suhet, nii paljude partneritega võis uhkustada vaid 13 protsenti blonde.

Öeldakse, et blondidel on lõbusam elu, ja automaatselt eeldame, et see tähendab ka edu töös ja armastuses. Uuring näitab aga, et kuigi blondidel on tõepoolest lõbusam elu, ei võeta neid tööl ega suhetes nii tõsiselt kui tumedajuukselisi naisi. Karjääriredelil ronivad brünetid nobedamini ülespoole ja neil veab armastuses rohkem.

Juuksevärv ei mõjuta ainult välimust, vaid ka meeleseisundit ja seda, kuidas inimesed sind tajuvad. Iga seitsmes naine arvas, et juuste värvimine muudab neid seksikamaks. Iga viies tundis, et juuste värvimine teeb neid rõõmsamaks ja nad on oma välimusega rohkem rahul.

Peamise põhjusena, miks üldse juukseid värvida, ütlesid naised, et nad lihtsalt ei salli oma loomulikku juuksevärvi. Iga teine naine ei suutnud oma sõnul ette kujutada, kuidas oleks olla värvimata juustega.

Keskmiselt värvitakse juukseid esimest korda 20-aastaselt. Pole imeks panna, et 15 protsenti naisi ei mäletanud enam, mis värvi nende oma juuksed õieti on.

Kui naine on juuksed punaseks värvinud, loobub ta oma punastest kiharatest keskmiselt kahe aasta pärast. Mustade juuste juurde jäädakse kolmeks aastaks ja pruuniks värvitakse juukseid keskmiselt neli aastat järjest. Ja hoolimata sellest, et brünetid teenivad rohkem ja neid armastatakse palavamalt, värvib end blondeerinud naine juukseid järjest heledaks keskeltläbi kuus aastat jutti.

Uuring hõlmas 3000 naist ja selle viis läbi Schwarzkopf & Henkel.