Tartu Luterlik Peetri Kool alustas tegevust lasteaed-põhikoolina, 1. klassi ja kahe liitrühmaga.

Põhjus, miks erakoolide järele just praegu nõudlus on kasvanud, peitub kooli direktori Tarvo Siilabergi hinnangul asjaolus, et ühiskonnas otsitakse üha enam alternatiive tavapärasele üldhariduskoolile ja erakool pakub vanematele ka enam võimalust oma lapse haridustee kujundamisel kaasa rääkida.

Kooli eestvedajate ringi kuuluvad inimesed, kes on kooli rajamisel võtnud eeskuju oma õpetaja, religiooniõpetuse eksperdi Pille Valgu ideedest.

Pille Valgu õpilane on ka kooli usuõpetuse õpetaja Triin Käpp, kes peab usuõpetuse peamiseks eesmärgiks pakkuda lapsele võimalust kuuluda. “Kui inimene tunnetab enda kuuluvust, on ta kindlam oma valikutes. Usuõpetus aitab tänapäeva juurteta maailmas leida seda pidepunkti, mis hõlbustab lapsel otsuste langetamist,” selgitas Triin Käpp.

Õppekava, mida koolis täidetakse, on samasugune nagu teisteski koolides, kuid teadlikult on suurem rõhk väärtuskasvatusel ning kultuuri- ja usundiloo õppimisel.

Peetri Koolis on lisaks ka meedia- ja suhtlemisõpetus, mille eemärgiks on kasvatada ja arendada lastes oskusi, mis on tarvilikud tänapäevases infoühiskonnas hakkama saamiseks.

Tartu Luterliku Peetri kooli aktus-jumalateenistus toimus Tartu Peetri kirikus. Õppeaasta alguse aktus-jumalateenistusel õnnistas EELK peapiiskop Andres Põder Tartu Luterliku Peetri kooli ja Peetri koguduse ühise lipu ning lasteaia maja (Roosi 1) ja kooliruumid (Õpetaja 5).

Tallinnas avati kaks kristliku taustaga kooli

Senini Tallinna Toompea Kaarli koguduse lasteaiana tuntud haridusasutus on nüüdsest lasteaed-põhikool ja homsest hakkab seal õppima 20 õpilast. Igal järgneval aastal võetakse vastu uus esimene klass kuni kool kasvab välja täiemahuliseks põhikooliks.

"Kooli eesmärgiks on olla sellise väärtuskeskkonna kandja, mis kujundab noore inimese elutervet suhet teda ümbritsevasse ja iseendasse. Lisaks teadmistele ja oskustele loob kool pinnase lapse väärtushinnangute kujunemiseks," ütleb kooli direktor Signe Aus.

Aus lisas, et Kaarli kool on kristlikule maailmavaatele toetuv erakool, mis on avatud kõigile peredele koguduslikust kuuluvusest sõltumata.

Kaarli kooli tegutsemise alguseks on 1995. aasta, mil koguduse juurde loodi Kaarli Koguduse lasteaed esialgu kolm korda nädalas koos käinud kooliks ettevalmistava rühmaga. Viieteistkümne aasta jooksul areneti täiemahuliseks 5-rühmaliseks lasteaiaks, kus saavad käia lapsed vanuses 1,5 kuni 7 eluaastat.

Püha Johannese Kool sai alguse mōttekaaslastest lapsevanemate ja õpetajate ideest rajada kool, mis võimaldaks saada hea hariduse, aga mitte iga hinnaga.

Kooli kodulehekülje endmetel alustatakse kahe paralleelse esimese klassiga, millest üks on poistele ja teine tüdrukutele. Loovainetes on poiste ja tüdrukute segarühmad. Ühes klassis õpib kuni 20 õpilast.

Kava kohaselt kasvab kool täiemahuliseks 12 aasta jooksul lennu kaupa, igal aastal võetakse vastu uued esimesed klassid. Kooli õppekeeleks on eesti keel. Lapsevanemad maksavad õppemaksu 100 eurot kuus.