1. Ole loominguline
Korrapärased toidukorrad ja tervislikud vahepalad on eduka salenemise võtmesõnad. Mõtle enda jaoks läbi kolm asja, mida võiksid parandada või muuta. Näiteks millal, mida ja kuidas süüa. Planeerides enda jaoks need kolm asja igaks päevaks, võite kindel olla, et suur samm figuurisõbralikuma elustiili poole on astutud.

2. Sa teed seda kõike enda jaoks
Sõltumata sellest mida teised teevad või tegemata jätavad ei muuda see sinu soovi harrastada tervislikke toitumisharjumusi. See, kui lähedased ei praktiseeri figuurisõbralikku toitumist, teeb küll sinu eesmärkide püüdmise pisut keerulisemaks, kuid see ei takista seda. Oluline on meeles pidada oma sihti, kuhu püüdled ja tulemusi, milleni jõuda tahad. Kui sinu lähedased näevad muutusi, mida sinu keha läbib tervislikult toitudes, küll nad siis hakkavad ka oma toidukorvi läbi vaatama.

3. Keskendu ühele toidukorrale korraga
Päevas on 3 toidukorda ja sul on võimalus olla võidukas 3 korda päevas. Kui mõni söögikord ebaõnnestus ja sa ei teinud tervislikke valikuid, siis jäta see seljataha ja proovi järgmisel korral teha paremaid valikuid. Tark inimene õpib vigadest ja kui sa oled ühe korra libastunud, siis tead, mida järgmisel korral vältida.

4. Söö oma lemmikvahepalu
Kui on isu nautida oma lemmikvahepala, mis ei pruugi oma kaloraažilt olla figuurisõbralik, siis Sa võid seda vahetevahel teha, kuid jälgi koguseid. Näiteks kui armastad rasvasemat jäätist, siis ära söö korraga ära mitte tervet jäätist vaid näiteks 1/3 sellest.

5. Kasuta oma motivatsiooni
Kui tunned, et motivatsioon kaob, siis meenuta miks sa kaalu langetamisega alustasid. Igal inimesel on erinevad põhjused tervislikuks toitumiseks. On see mõni oluline tähtpäev isiklikus elus, takistab ülekaal töötamist, on sinu kehakaal juba tervisele ohuks või soovid sa lihtsalt oma kaalu hoida. Oluline on meeles pidada seda, mis sind alguses motiveeris ja suunas tervislike eluviiside juurde.

6. Pane kirja kõik, mida sööd
Toidupäeviku pidamine iga päev on väga tähtis selleks, et näeksid mida söönud oled ja saaksid sellest järgmisel päeval järeldused teha. Ära muretse — küll aja jooksul jääb see kõik sulle juba meelde ja sa veendud, et figuurisõbralik elustiil ei ole tegelikult nii keeruline kui esialgu tunduda võib.

7. Kasuta toiduvalmistamisel värskeid maitsetaimi ja vürtse
Need annavad toidule huvitavaid maitseid. Näiteks pane basiilikut pastatoidule. Kasvata kodus värskeid maitsetaimi, mida saad erinevate toitudega kombineerida ja neid rikastada. Pealegi kiirendavad vürtsikad toidud ainevahetust, seega on sinu toidus seljuhul ühendatud meeldiv maitseelamus ja figuurisõbralikkus.

8. Võta tagasilööki kui õppetundi
Näe igas tagasilöögis sammu lähemale oma eesmärgile. Edu saavutamine on palju väärtsulikum, kui tead, mis tunne on kaotada.

9. Ole füüsiliselt aktiivne
Liigu vähemalt 30 minutit igapäevaselt värskes õhus. Eestimaa kliimas ei hakka kunagi igav. Võta seda kui igapäevast väljakutset ja harrasta erinevaid liikumisvõimalusi väljas, et end hiljem värske ja energilisena tunda. Vastupidiselt paljude arvamusele annab trenn ja füüsiline liikumine hoopis energiat, selle võtmise asemel.

10. Täida külmkapp
Külmkapis peaks olema alati külmutatud köögivilju ja puuvilju juhuks, kui sul ei ole käepärast midagi värsket süüa. Õhtuti võib ikka tekkida isu millegi järele ning seljuhul on hea kui on midagi tervislikku ja samas head, mida näksida.

11. Kasuta väiksemat taldrikut
Söögikordadel kasuta väiksemat taldrikut, sest visuaalselt sööd sa terve taldrikutäie ära, kuid koguseliselt ei ole see mitte midagi ebatervislikku ega ka rohkem kui tavaliselt.

12. Kasuta iga võimalust jalutamiseks
Muretse endale sammulugeja, et sul oleks ülevaade mitu sammu teed päeva jooksul. Kui sul on liikuv töö, kanna võimalusel sammulugejat ka tööl, et teada saada, mitu sammu sa teed. Õhtul on väga hea vaadata kuidas sinu töö ja tervislikud eluviisid ilusasti käsikäes käivad.

13. Vali enda ümber positiivseid inimesi
Positiivsed inimesed on optimistlikud, kes kiirgavad soojust ja headust ning soovivad , et sul läheks hästi sinu teekonnal oma eesmärgi suunas. Hoidu negatiivsetest inimestest, kes on pessimistlikud ning panevad sind endas kahtlema.

Pidades meeles need 13 nõuannet ja täites neid igapäevaselt, võid olla enda üle uhke, sest oled astunud olulise sammu figuurisõbralikuma eluviisi suunas.

Peagi on ilmumas veel rohkem nõuandeid, mis sinu tervislikke eluviise veelgi täiendavad.

Sinu figuurisõbrad!