Mari jäi alguses väga hea meelega üksi magama. Ka praegu teeb ta seda teinekord, kuid miskipärast ainult päevasel ajal. Ööunne tuleb teda siiski aga pallil hüpates veenda jääma. Ühel hetkel avastasin naljaka asja - Mari jääb kõige meelsamini magama teki sisse mähituna, eriti siis, kui ma talle midagi näkku panen. Näiteks hoian kätt silmadel, või viskan teki üle pea. Laps magab minutitega. Eks ta natukene imelik ole, aga ma teen seda, mida parasjagu vaja on. Ma olen kuulnud igasuguseid naljakaid nippe, mida vanemad titade magama saamiseks kasutavad:

1. Kiigutamine on läinud nii kaugele, et olen kuulnud et pole harv juhus vankrikookoni kinnitamine lakke. Kuna ripphälle just paljudel kodus pole, on nii mõnigi lapsevanem endale lakke konksud panna lasknud ning õhtuti sinna vankrikookoni kinnitanud, et last magama kiigutada.

2. Levinud versiooniks on lapse kooma söötmine. Lihtsalt lastakse tissi kallal nii kaua nosida, kuni väike inimene suurest söömaajast lihtsalt magama jääb. Siis saab ta juba enda voodisse transportida.

3. Fööni ja tolmuimeja monotoone hääl uinutab nii mõnegi lapse. Kuigi võib tunduda, et nende undamine pigem äratab, kui uinutab unele, aitab see tuhandete laste puhul, nagu jutud levivad.

4. Minu lemmik - lapse sisse mähkimine. Nõnda tunneb beebi ennast turvaliselt ja ühtlasi ei saa ta ennast peksta (mida ikka võib juhtuda, kuna ta veel esiti ei saa ju suurt aru, miks need kaks pikka vorsti ta keha küljes on ja mida nendega teha saab)

5. Õues (erti jaheda ilmaga) jäävad lapsed palju kiiremini magama. Kui õue minekuks ei ole võimalust, tasub proovida ka akna avamist. Külmem õhk teeb imesid!

6. Muusika - ei ole vist isegi vahet, kas lõõritad ise unelaulu või kasutad mingisugust laulvat mänguasja. Mõlemad rahustavad last.

7. Ninajuure paitamine murrab tavaliselt lapse koheselt.

8. Rutiin pidavat hästi mõjuma. Kui käid igal õhtul enne magamaminekut lapsega vannis, hakkab ka teda seda lõpuks mõistma ja lepib olukorraga. Ühtlasi on vann hea lapse väsitamiseks, peale mida tuleb magusam uni.

9. Poodides müüakse "kaisulappe" mida lapsed kaisutada armastavad. Tuttav lõhn aitab unel kiiremini tulla.

10. Teeselge ise magamist! Laps vaatab, et ega talgi üksi üleval olles midagi teha pole ja jääb ka ise magama.

Aga millised on teie nipid?