Minu meelest on kena teha lapse igakuisel tähistamisel pilti. Tore ju! Paned lapsele pidurõivad selga ja teed paar ilusamat pilti. Endalgi ju hea neid kunagi vaadata, kuidas beebid ühe kuuga arenevad ja kasvavad.

Mõned emad viivad aga minu meelest asja liiga kaugele. Iga jumala kuu võib näha pilti, kuidas lapsele on tellitud tema portreega seitsmekihiline tort, koju kutsutud keelpillikvartett ja külalisi on keskmiselt saja ringis. Emad on ise rahul — meil on ju sünnipäevapidustused!

Iga kuu kuulen ka mina mõnelt sõbralt, et noh, kas pidu ka siis saab? Mis pidu ma ikka pidama peaks? Minu meelest ei ole see kuigi vajalik. Mõnikord olen koogikese ostnud ja kes parasjagu külas on, saab tükikese. Kui külalisi pole, siis viin naabritele. Alati jääb seda kooki metsik kogus üle ja seda magusat pläga võiks süüa päevi. Enam ma neid kooke osta pole viitsinud ka. Pole meie peres nii suuri tordisõpru lihtsalt. Ja ega ma ju külalisi ainult kingituste pärast kutsuma ei hakka.

Aga näiteks mu sõbranna postkasti potsatas kutse ta tuttava “3-kuusele minisünnale”. Kirjas oli, et kingitus mahtugu ümbrikusse. Kohale oli kutsutud umbes 10 inimest. Lapse ema seletas ka, et iga kuu kutsub ta umbes 10 erinevat sõpra-tuttavat-sugulast, et siis lapse jaoks nõnda raha koguda. Siis saab ta lapsele esimeseks PÄRIS sünnipäevaks näiteks ratta vms osta.

Minu meelest on see väheke kummaline ja mina sellisele peole suure entusiasmiga ei tõttaks. Ma saan aru, et lapse vanavanemad tulevad külla ja toovad mõne kõrina vms, aga kutsuda suur hunnik rahvast koju, et nendelt lapsele raha koguda? 10 inimese võõrustamine maksab ka midagi — pangu see raha kõrvale ja ostku ise see paganama ratas, arvan mina.

Aga seda pean küll tunnistama, et kui eile minu nööbike pool aastat vanaks sai, meisterdasin ma talle oma elu esimese tordi. Pidu ei pidanud, aga mõtlesin, et oleks ju kena mälestus, et ema oma esimese tordi just tema “sünnipäeva” auks tegi. Ja noh, tegelikult tahtsin ma lihtsalt proovida torti teha.

Kuidas teie olete oma laste minisünnipäevasid tähistanud?