1. Osta mõõdukas koguses maiustusi

Osta veidi kõrgema kvaliteediga šokolaadi. Mida tumedam šokolaad, seda suurem on antioksüdantide sisaldus (antioksüdandid on head meie südamele). Pea meeles, et vähemalt 60% kakao sisaldusega šokolaad on õige valik.

2. Hoia šokolaad magustoiduks

Kui sööd šokolaadimuna tühja kõhuga, siis tõuseb sinu veresuhkru tase järsult. Maiusta pärast korralikku einet.

3. Vali täisterakuklid

Täisterakuklid sisaldavad rohkem kiudaineid, vitamiine ja mineraale, kui tavalised kuklid ning täidavad rohkem kõhtu.

4. Jaga oma maiustusi teistega

Kui sul on kodus palju šokolaadi, siis ära hoia seda ahvatlusteks, vaid jaga seda oma pereliikmete, sõprade või töökaaslastega.

5. Võti on koguses

Sageli söövad saledad inimesed šokolaadi iga päev ning võti on kogustes. Näiteks suur šokolaadist lihavõttejänes võib anda 1075 kcal, kuid seest tühi šokolaadimuna vaid 75 kcal. Seega vali seest tühi šokolaadimuna ning naudi selle maitset.

6. Täida oma külmkapp tervislike vahepaladega

Varu külmkappi piisavalt tervislikku toitu, mis rahuldaksid sinu magusanälga, et sa ei kipuks haarama šokolaadimuna järele. Valmista kakaopulbrist kuuma jooki või kasta puuvilju sulatatud tumedasse šokolaadi.

7. Proovi tooršokolaadi

Kas sa oled proovinud toorkakaopulbrist tehtud tooršokolaadi? See on šokolaad, mis sisaldab antioksüdante, kaltsiumi ja kaaliumi. Kakao tõstab meie serotoniini taset, toimib antidepressandina, tõstes veidi tuju. Seda võib kasutada toidu valmistamisel, lisades smuutidesse või raputades müslile. Proovi kasutada toorkakaopulbrit maiustustes.

8. Anna järele oma soovidele

Pühad on eriline sündmus ja siis võid premeerida end küll väikese šokolaadiga. Kui pidevalt keelad endale ihaldatud toiduaineid, siis võib kergemini libastuda ja üle süüa.

9. Kontrolli oma söömist

Ära näksi kontrollimatult, vaid täida toidupäevikut. Kirjuta üles, mida sööd. See distsiplineerib.

10. Pea kulutatud kalorite üle päevikut

Liigu pühade ajal iga päev, et kulutada liigselt saadud kaloreid. Mida rohkem kütust põletad, seda rohkem saad süüa. Kaasa kogu pere kas jalutuskäigule või rattasõidule.

Selleks, et pühad oleksid kergemad, nautides samal ajal maitsvaid toite ja premeerides end aeg-ajalt mõne šokolaadiga, järgi figuurisõbralikke nippe.

Ilusaid peagi saabuvaid lihavõttepühi!

RETSEPTID PÜHADEKS

Retseptide koostaja: Marika Puhm

Kohupiimasupp marjadega

400 g 0,2% magusat vanilli pakikohupiima
2 klaasi piima
1 sl suhkrut
riivitud sidruni- või apelsinikoort
1 klaas marju

1. Hõõru kohupiim piimaga lahti, maitsesta suhkruga ja vahusta mikseriga veidi vahule.
2. Maitsesta supp sidruni- või apelsinikoorega.
3. Jaota magustoit pokaalidesse või magustoidukaussidesse, serveerimisel jaota peale marjad.

Singi-puuviljasalat

2 portsjonit

2 keskmist keedetud kartulit
1 suurem marineeritud kurk
160 g taist sinki
100 g kompotiploome

Kaste:
3 sl 5% maitsestamata jogurtit
3 sl väherasvast majoneesi
soola, pipart
näpuotsaga suhkrut
tilli

1. Lõika sink ribadeks, kartul ja kurk haki kuubikuteks, ploomid lõika veerandikeks, sega kergelt läbi.
2. Kastmeks sega jogurt ja majonees, lisa hakitud till, maitsesta.
3. Lase külmikus umbes pool tundi tõmmata.
4. Serveerimisel garneeri täiendavalt tillioksaga.