Lavendel aitab magama jääda
Lavendel on suurepärane abimees lõõgastumisel, eriti hästi aitab selle taime lõhn uinuda. Lavendlist on kõige rohkem kasu stressis õpilastel, kes vaevlevad unetuse küüsis. Ühes uuringus osales 42 naisõpilast ning selgus, et see taim pakkus leevendust uneprobleemidele ja stressile.

Kaneel aitab meelt teravdada
Kaneeli aroom meenutab meile piparkooke ja jõulusid ning on üleüldse meeldiva lõhnaga maitseaine, kuid see vürts võib edukalt tõsta ka ajupotentsiaali. Kaneeli nuusutamine parandab mälu ja tähelepanuvõimet.

Mänd leevendab stressi
Ühes jaapanlaste uuringus ilmnes, et männilõhn vähendab ärevust. Uuringus osalejad kõndisid läbi männimetsa, hiljem täheldati nende inimeste seas oluliselt madalamat stressinäitajat ja depressioonitaset.

Värskelt lõigatud muru lõhn teeb su rõõmsamaks
Muru niitmine võib tekitada stressi, aga värske muru lõhn teeb hoopis rõõmsaks ja  rahulikuks. Selle jõud on lausa nii tugev, et neuroteadlased leiutasid värske muru lõhnalise parfüümi ja õhuvärskendaja.

Tsitruselised teevad sind energilisemaks
Unusta kohv ja suitsud ning saa oma energialaks tsitrulistest! Sidrun ja apelsin on rikkaliku C-vitamiini allikad, kuid annavad ka kõva paugu energiat ja erksust.

Vanilje tõstab tuju
Kellele murulõhn ei istu, leiab leevendust vaniljest. Sõõm vaniljelõhna lõõgastab ja teeb rõõmsaks.

Kõrvits tekitab suguiha
Unusta oma peen Chaneli parfüüm, tõeline võrgutusaroom on hoopis kõrvitsal. Uuringus selgus, et 40% meestest reageerisid sellele köögiviljale positiivselt.

Piparmünt aitab keskenduda
Piparmündi nuusutamine suurendab kognitiivset vastupanu, motivatsiooni ja üldist tulemuslikkust. Kui eksamile lähed, siis nuusuta vahepeal piparmünti — see ergutab ja tagab parema hinde.

Jasmiin ennetab depressiooni
Jasmiin on tuntud oma ilu poolest, kuid sellel lillel on suurepärane omadus meeleolu tõsta. 2010. aasta uuringus selgus, et jasmiini lõhn mitte ainult ei tee erksaks, vaid vähendab ka muremõtteid.
Suur töö nii väikse lille kohta.

Õun vähendab peavalu
Üks õun päevas hoiab tõesti arstid eemal! Selle puuvilja värske lõhn pidavat olema niivõrv tervendav, et leevendab peavalu ning võitleb ärevushoogude vastu.

Oliiviõli vähendab söögiisu
Oliiviõli on tervislik alternatiiv tavalistele õlidele, kuid ainuüksi selle nuusutamine enne einet paneb sind vähem sööma.

Allikas: Huffpost