Loe ja vaata Cosmo augustinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Lily Allen

• Staari välimus soodsa hinnaga

• Kuu kompu: Kristjan Kasearu

• Seksikam sina – juba laupäevaks

• Miks ilu nõuab ohvreid?

• Dekodeeri tema emotikonid
Müüt: tselluliit kaob, kui langetad kaalu

Kaalukaotus pole lõplik lahendus. “Kui võtad kaalust alla, väheneb surve, millega rasv end läbi nahakihi pressib. Kuid langeb ka liigse vedeliku tase, mis võib tselluliiti vähem nähtavaks muuta,” selgitab dr Cumpston. Trendikate dieetide harrastajad, hoidke alt: “Kehakaalu kõikumine võib rasvarakkude hulka suurendada ning olukorda ainult hullemaks teha. Seega, kui soovid tselluliidist vabaneda, proovi dieeditamise asemel hoopis järjepidevalt tervislikult toituda,” lisab ta.

Müüt: piisav trenn aitab sellest vabaneda

Jõusaalisõltlased, pange tähele: ainult trenni tegemine ei aita tselluliidist vabaneda. Selle asemel soovitab Fisher tasakaalustatud dieeti, mille puhul tarbi palju kaltsiumit. Ühenda õige menüü mõjuva treeninguga, et stimuleerida vereringet ja vabaneda tõhusamalt kahjulikest mürkainetest.

Müüt: lahendus on tervislik toitumine ja suures koguses vee tarbimine

“Tervislik dieet koos täiendava kaltsiumiga võib aidata tselluliiti vähendada,” õpetab Fisher. Kaltsium pinguldab nahka, vähendades rasvkoe pundumist ning apelsinikooretaolist tekstuuri, kuid see ei tähenda, et probleem oleks lahendatud. Aga vee joomine? “See aitab parandada naha väljanägemist, aga mitte tselluliidist vabaneda,” teatab dr Cumpston.

Müüt: peenikesed on tselluliidi vastu immuunsed

Kui see oleks tõsi, ei õnnestuks paparatsodel nii tihti Cameron Diaze apelsinikoort meenutavat nahka pildile jäädvustada. Lihtsamalt öeldes: “Tselluliiti põhjustab nahaalune kuhjunud rasvkude, mis tursudes põhjustab muhklikku kodujuustulaadset efekti,” selgitab dr Cumpston. “Sinu kalduvus tselluliidile oleneb erinevatest faktoritest, nagu näiteks geneetilisest soodumusest ehk rasvkoe rohkusest ning naha paksusest. Paksema nahaga inimestel võib tselluliiti küll esineda, aga see pole koheselt märgatav. Kaalutõus võib selle nähtavamaks muuta, aga ka kõhnad inimesed pole sellest ebameeldivusest päästetud.”

Müüt: meestel pole tselluliiti

See peab enamasti paika, kuid tegelikult võib ka meestel apelsinikoorelaadset nahka esineda, teatab Fisher. “Umbkaudu 5% meestest ja kuni 90% naistest vaevleb tselluliidi käes. Naistel esineb enamasti rohkem rasvkude ja seda kattev nahakiht on õhem, mistõttu on just nõrgem sugupool tselluliidi tekkele vastuvõtlikum.” C-vitamiin, vask, tsink, raud, mangaan ja silikoon tugevdavad kollageenikiude, mis hoiavad ära tselluliidi tekke. Seega, tarbi rohkem pähkleid, liha, kaera ja kiivisid.

Müüt: kallihinnalised ravikuurid on kõikvõimsad

Kuigi need võivad aidata tselluliiti vähendada, pole võimalik ravikuuride abil sellest täielikult vabaneda (olenemata summadest, mida oled valmis kulutama). “Kosmeetilised ravikuurid, nagu rasvaimu ja laserteraapia, on efektiivsed viisid rasvkoe hävitamiseks,” tunnistab dr Cumpston. “Siiski on need väga riskantsed, nakkusohtlikud ja võivad jätta nähtavaid arme, mis naha ebaühtlusi hoopis suurendavad ning mõnikord isegi nahavärvi muutusi põhjustavad.”