1. Eelista pigem tumedamat meigipõhja

Kõik meist ei ole Lumivalgukesed, kelle eebenipuu karva juustest ja kirsipunastest huultest muinasjutte kirjutatakse. Punane suu võib väga heleda naha puhul hoopis tõelise šokiallikana mõjuda. Mida tumedamaks oma suu värvida otsustad, seda tumedam võiks olla ka sinu nahk.

2. Ära karda värve segada

Sulle meeldib punane huulepulk, kuid arvad, et see võib natukene liiga intensiivne olla? Sel puhul ole nutikas ning sega oma huultel kaks värvi kokku. Lisaks särtsakale punasele kanna pintsliga oma suule ka midagi malbemat — näiteks korallikarva roosakat tooni.

3. Kasuta punast huulepulka õigetel puhkudel

Olgugi, et see naisi ainult kaunistab, ei ole punane huulepulk igale üritusele sobiv. Tumedad toonid võivad näiteks jõusaalis või laste jalgpalliväljakul üsna kohatult mõjuda. Samamoodi ei tasuks oma huuli ka kontorisse minnes liiga intensiivseks toonida.

4. Ära liialda

Ära võõpa kohe oma huuli paksult kokku! Kui tahad vältida igasugu jälgede jätmist, siis kanna esmalt peale üks õhuke kiht. Vaata pärast värvimist kindlasti üle ka oma hambad. Sa ei tahaks ju naeratada nii, et need kaunilt punased on.

5. Kasuta huulepliiatsit

Esiteks aitab huultele joonte joonistamine vältida huulepulga laialivalgumist. Teiseks pikendab see ka aega, kui kaua värv su kaunil suul püsib. On veel kahtluseid?

6. Tume ei sobi kitsastele huultele

Kui sul on kitsad huuled, siis on targem tumedaid toone vältida. Miks? Sest need muudavad su suu veel väiksemaks. Eelista heledamaid toone, nii tunduvad su huuled kaunid ja lopsakamad.

7. Punane huulepulk käib käsikäes ilusa riietusega

Huuled ja riietus peaksid ideaalis justkui käsikäes käima. Mõtle läbi, mida sa selga kavatsed panna ja siis kaalu, kas ka punane huulepulk tõesti sinu valiku juurde sobib. Kui kahtled, siis hõiva endale ja peeglile üks vaba õhtu ning asu eputama — proovi erinevaid kleite ja erinevaid värvitoone. Vaata, mis kõige paremini kokku sobib.

8. Ära kanna näo lähedal liialt ehteid

Punane huulepulk on sama hea aksessuaar kui kaunis kaelakee või kõrvarõngad. Ole mõõdukas ja vali — kas suured ehted või punane suu. Neid kahte kombineerides võid kergesti üle piiri minna.

9. Leia endale sobiv toon

Õige tooni leidmine võib aega võtta. Ära satu paanikasse, kui esimesed kolm huulepulka su näo ja nahaga kokku ei sobi. Võta aega ja katseta! Leia endale õige värv!

10. Kõige olulisem: ära karda!

Punase huulepulga kandmine on rohkem kui lihtsalt huulte värvimine. See on viis näidata oma naiselikkust ning tugevat iseloomu. Ära karda, ole julge! Võta vähemalt korra see risk ning usu, see tasub end ära.

Allikas: Amerikanki