26.11.2014, 16:10
RETSEPTID verivorsti kõrvale: hapukapsapüree ja kõrvitsakreem
FOTO:
Kohvik Markofka perenaine Inga Paenurm jagab retsepte, mis sobivad ideaalselt verivorsti kõrvale. Pohlamoos on nagunii kohustuslik, aga kõrvitsast ja hapukapsast saab teha midagi täitsa uut!
Hapukapsapüree
0,5 pakki
taluvõid
1 purk Põltsamaa Kodust praekapsast
Pane kapsas vähese veega keema, lisa või ja maitsesta vastavalt soovile. Kui kapsas on pehme, aseta blenderisse ja püreeri.
Kõrvitsakreem
1 purk Felixi Magusaid kõrvitsakuubikuid
300 g kohupiimapasta
t
100 g vahukoor
t
2 spl suhkrut
2 spl kama
Aseta kõrvits ilma vedelikuta blenderisse ja püreeri ühtlaseks massiks. Vahusta kohupiim ja lisa sinna juurde vähehaaval vahukoor ja suhkur. Kui kreem on valmis lisa kama ja püreeritud kõrvits, sega õrnalt kokku ja serveeri koos koogikesega.