1. Kasuta niisutavat šampooni

Kui sa seda juba hetkel ei kasuta, siis on aeg endale üks korralik niisutav šampoon osta. Külmadel talvekuudel lihtsalt ei saa muudmoodi — sallid ja mütsid tekitavad staatilist elektrit, mis juukseid turri ajab. Niisutav šampoon aitab seda vältida.

2. Kuum õlimask

Kui tahad, et su juuksed oleksid siidised ja terved, siis peaksid vähemalt korra nädalas neid õlimaskiga turgutama. Selleks puhuks sobivad hästi nii oliiv- kui ka kookosõli. Et mask eriti hästi toimiks, siis tee see enne ka soojaks.

Toimi nii: soojenda väikeses anumas 2 supilusikatäit õli. Lase paar minutit jahtuda ning sega hulka 2 supilusikatäit mett. Kanna juustesse, lase vähemalt pool tundi mõjuda ja seejärel pese pea puhtaks.

3. Kasuta juustessejäetavat palsamit

Talvel peaks tavalise hooldusrutiini üheks kohustuslikuks osaks ka juustessejäetav palsam olema. Nii peavad su kiharad kenasti külmale pakasele ja villasele sallile vastu ning on päev läbi kenasti niisutatud.

4. Kasuta juuksevahtu

Muuda oma juuksed hooldusvahendite abil raskeks. Staatilise elektri parimateks sõpradeks on kuivad, õhukesed ja kerged juuksed. Hooldusvahendid aitavad!

5. Enne kui kammid…

… piserda oma juukseharjale mõistlikus koguses juukselakki. Seejärel kammi oma kiharaid juurest kuni otsani.

6. Lase juustel loomulikult kuivada

Talvel võiks kõiksugusest kuumast töötlusest eemale hoida, seega võimalusel ütle föönitamisele kindel ei! Nii jääb kogu niiskus kenasti juustesse ja nad on palju tervemad.

7. Silita juukseid metallist riidepuuga

Tundub küll üsna tobe tegevus, kuid siiski — see toimib! Võta kõik need elektriosakesed, mis end sinu kiharate vahel peidavad kontrolli alla ja tõmba metallist riidepuuga üle oma kiharate. Veendu, et kogu pinna ilusti üle käiksid — alates juurtest, lõpetades otstega.

8. Piserda veega

Kui juuksed on kuivad, siis piserda oma juuksejuuri õrnalt veega. Kergelt, liialdada pole vaja!

Allikas: Wikihow