Pea kõikjal Eestimaal soovivad lapsed kingituseks eelkõige mänguasju. Paariaastased lapsed loodavad Inglipuu alt leida näiteks nukke, mänguautosid või plastiliini. Aga nii mitmedki lapsed ootavad jõulupakist talveriideid, näiteks soojasid retuuse.

Eelkooliealised ehk kuni seitsmeaastased poisid ja tüdrukud sooviksid veel jõulupakist saada LEGO-sid, mänguautosid ja Barbie nukke. Paljudele meeldiks jõulukingiks saada ka värviraamatuid ja -pliiatseid.
 
Esimeste klasside lapsed ootavad pühadeks sageli arendavaid mänguasju ja lauamänge või ka joonistustarbeid. Levinumate lauamängude hulka kuuluvad näiteks Memory ja Monopoly, arendavatest mänguasjadest aga kokkupandavad konstruktorid. Üsna sagedaseks jõulusooviks on ka koolitarbed, näiteks pinal või värvipliiatsid.
 
Pisut vanemate, 10-12-aastasted poiste ja tüdrukute soovides annavad tooni samuti mänguasjad. Aga ka raamatud, kommipakid ning muusikainstrumendid. Populaarseimaid raamatud on autoteemalised, samuti aga ka need, mis mõistust teritavad.
 
Juba teismeikka jõudnute jõulusoovideks on sageli kosmeetika- ja hügieenitarbed, nagu deodorant, šampoon, lõhnaõli või juukseklambrid. Kingisoovidest võib leida aga ka maiustusi, praktilisi arvutitarbeid ning raamatuid.
 
Inglipuu heategevuskampaaniaga kogutakse Maxima kauplustes kingitusi puudustkannatavate lastele, kelle kingisoovide kogumisel olid abiks linnade ja valdade sotsiaalosakondade ametnikud. Inglipuude kuuseehetel on keskmiselt 20-40 nime ja kingisoovi, nii mitmeski suuremas omavalitsuses aga rohkemgi.
 
Ühtekokku kogutakse kingitusi enam kui 1200 Eestimaa lapsele. Inglipuu kingid toimetatakse lastekaitsetöötajate abiga lastele kohale jõulude ja aastavahetuse aegsel pühadeperioodil, mitmel pool antakse kingid üle meeleolukatel jõulupidudel.

Loe ka: