Detsembrikuus on Maxima 42 kauplusesse kõikjal Eestis paigaldatud Inglipuu kuusepuu, millel asuvatel jõuluehetel on ühe lapse nimi ja tema kingisoov. Koos linna, linnaosa või kohaliku valla lastekaitsetöötajaga on Inglipuude jõuluehetel nende laste nimed, kes sarnaselt kõikidele oma eakaaslastele ootavad väga jõulukinki ja kelle jaoks kingitus Inglilt võib olla tänavune ainus.

Heategevusprojekti koordinaatori Ty Lehtmäe sõnul on kingituse tegemine väga lihtne – Inglipuu kuuseehtel kirjeldatud soovi tarbeks võib kingituse osta kauplusest või ka meisterdada ise ning tuua see kodust kaasa ja anda kaupluse infoletti või kassasse.

“Inglipuu kingisoove täites saame igaüks anda oma väikese panuse, et valmistada jõulurõõmu ja pühadetunnet ka keerulistes oludes kasvavatele lastele oma kodukohas,” lausus Ty Lehtmäe.

Kuna kinke ootavad lapsed vanuses mõnest kuust kuni keskkooliealisteni, siis on ka soovide valik väga lai. Palju palutakse koolieelsetele lastele arendavaid raamatuid, erinevaid koolitarbeid, LEGO-sid ja muid mänguasju, talveriideid ja -jalatseid.

“Kõige olulisem on aga kingituse saamise rõõm, mis nende toredate laste pühad helgemaks aitavad muuta,” lisas Lehtmäe.

Inglipuu kampaania on aasta aastalt saanud nii kohalikelt kingisaajatelt ja nende peredelt kui ka sotsiaaltöötajatelt ja kauplusekülastajatelt väga positiivset tagasisidet. “Rõõmu ja tänu oli palju Inglipuuga seoses!” võtab üks lastekaitsetöötaja saadud reaktsioonid kokku kelle sõnul on kingisaajatel veel tänagi mullusele mõeldes hea tunne südames ja kinki Inglilt oodatakse selgi aastal innukalt.

Inglipuudel on keskmiselt 20-40, suuremates omavalitsustes aga ka rohkemgi nimesid. Näiteks Tartus on kingisoove 120, Tallinnas Lasnamäel 100, Narvas 80 ja Pärnus 60 lapsele.

Kõikide kaupluste nimekirja, kus Inglipuud paiknevad, leiab siit.

Ühtekokku kogutakse kingitusi enam kui 1200 Eestimaa lapsele. Kingid toimetatakse Inglipuu alt lastekaitsetöötajate abiga lastele kohale jõulude ja aastavahetuse aegsel pühadeperioodil, mitmel pool antakse kingid üle meeleolukatel jõulupidudel.