Kui sa paned tomatid külmkappi, siis soodustad sa nende maitse kadumist. Põhjus sellele on lihtne — külmkapis olev külm õhk takistab nende küpsemisprotsessi ja seega on nende hea magus maitse ohus. Kõige targem on tomateid hoida köögilaual kausis või korvis.

Basiilikut külmkapis hoides on kõige suuremaks probleemiks see, et taim hakkab enda külge koguma kõiki lõhnasid, mis seal levivad. Nii kaotabki ta suure osa oma heast lõhnast ja seeläbi ka maitsest. Tegelikult juhtub sama asi kõikide värskete ürtidega, mida sa külmkappi toppida kavatsed. Seega, hoiusta neid pigem väikeses veeanumas ja laua peal.

Kartuleid külmkapis hoides kiirendad tärklise suhkruks moondumise protsessi. Hoia neid külmkapi asemel lihtsalt jahedas kohas. Küüslauk aga hakkab külmkapis niiskuse tõttu kiirelt kõdunema. Sama lugu on ka sibulaga.

Mett paneb külmkapp tavapärasest kiiremini kristalliseeruma. Kõikvõimalikele tsitrusviljadele — nagu sidrun, apelsin või laim — mõjub külm õhk laastavalt.

Ka ketšupit ei ole mõtet külmkapis hoida. Selles sisalduvad veiniäädikas ja säilitusained aitavad sellel ka kapis täitsa värskena püsida. Kui ei usu, siis mõtle nende ketšupipudelite peale mis paljudes grillrestoranides laua peal ilutsevad.

Allikas: 4allmindsandbodies