Annab sorgus juustele kohevuse tagasi

Sega kolm teelusikatäit õlut poole klaasi veega. Pärast seda, kui oled juukseid tavapärasel viisil pesnud, hõõru segu juustesse ja lase viis minutit mõjuda. Siis loputa korralikult välja. Õlles leiduvad B-vitamiin ja proteiin ravivad kahjustatud juukseid ja annavad neile kohevust. Ja ära muretse — loputamine eemaldab õlle lõhna täielikult. Boonuseks saad juustele veel ka ilusa läike ja vabaned kõõmast!

Teeb malmpotid ja -pannid kerge vaevaga puhtaks

Kalla pärast küpsetamist veel sooja malmnõusse piisavas koguses värsket õlut ja jäta 5-10 minutiks seisma. Süsihappegaas “gaseerib” toidujäätmed pannilt lahti. Lisaks jätab õlu pannile kerge pähklise maitse, mis rikastab järgmise toidu maitset, mida sa selles nõus küpsetad.

Meelitab su aeda liblikad

Need iludused lausa armastavad õlle lõhna! Sega väike kogus liisunud õlut purustatud üleküpsenud või lausa mäda banaaniga ja pane seda möksi kivile või puutüvele oma aias. Siis viska end lamamistooli, lõõgastu ja naudi oma aias ringitiirutavaid liblikaid.

Annab kuldehetele läike

Kui su kuldkett on tuhmunud, siis vala natuke heledat õlut pehmele riidetükile ja hõõru sellega ehet. Siis puhasta see kuiva riidetükiga. Õlles leiduv süsihappegaas lahustab õli ja mustuse su ehte küljes ja see hakkab taas särama.

Muudab muru taas roheliseks

Su murul on pruunid laigud? Professionaalsed aednikud soovitavad valada või pihustada pruunidele kohtadele õlut. Õlles sisalduvad happed tapavad muru hävitavad seened ja õlles sisalduvad kääritatud suhkrud toidavad muru ja see hakkab rõõmsalt vohama.

Teeb kiiresti puitmööbli ilusaks

Kohe on saabumas külalised ja sa vaatad oma massiivset söögilauda, mis vajaks hädasti poleerimist? Hõõru laud puhtaks õllega läbi immutatud lapiga ja siis nühi puhta rätikuga kuivaks. Õlle gaas tõmbab tolmu puidu küljest lahti, linnasetoon toob puidu värvi hästi esile ja alkohol annab läike.

Eemaldab kergesti roostet

Nägid taaskasutuses müügil vingeid ja üliodavaid metallist aiatoole, aga jätsid rooste pärast ostmata? Teine kord osta ära, sest õllega saad roostest lahti. Kata “probleemsed kohad” õlles immutatud kaltsudega ja lase umbes tund aega seista. Süsihape leotab rooste lahti ja su vanad aiatoolid näevad välja nagu uued!

Teeb liha pehmeks

Õllemarinaad tõesti töötab! Pane lihatükk vähemalt tunniks ajaks külmkappi kinnisesse nõusse ühe pudelitäie õlle sisse likku. Süsihape pehmendab liha sitkeid kiude. See marinaad sobib ideaalselt, kui sa ei soovi liiga tugevalt maitsestunud lina — kuna õlu ei ole nii happeline kui äädikapõhised marinaadid, ei jäta ta lihale ka nii tugevat maitset.

Allikas: Prevention