Melanoomioht

Uuringud näitavad, et apelsinimahl sisaldab aineid, mis sinu naha päikesevalguse suhtes õrnemaks ja seeläbi ka UV-kiirgusele vastuvõtlikumaks. Sama lugu on tegelikult ka greibimahlaga.

Liialt kaloreid

Kõige lihtsam viis kaalus juurde võtta? Juua magusaid mahlu. Kui sinu ainukeseks joogivalikuks päeva jooksul on pakist pärit magus apelsinimahl, siis soovitame heaga paki külje keerata ja uurida, kui palju suhkrut seal sees tegelikult on. See võib sind üllatada.

Südamehaiguste riski suurenemine

Liigne fruktoosi tarbimine suurendab südamehaigustesse nakatumise riski, samuti ei tee see just suurt heategu sinu maksale. Viimane hakkab rohkem rasva tootma, muutub insuliini suhtes tundetuks ja nii arenebki välja suhkruhaigus. Tänan, ei!

Migreen

Pidevad peavalutajad teavad, kui oluline on oma toidulauda jälgida. Apelsinimahl on üks neist jookidest, mida põrgulike valude põhjustajaks peetakse. Samuti võib see esile kutsuda iiveldust ja müratalumatust.

Ilmselt ei joo sa midagi värsket

Öeldakse ju küll, et puuviljad on kasulikud — miks siis apelsin seda mahlakujul ei ole? Ilmselt on lugu selline, et sinu apelsinimahl pärineb pakist, mille poest ostsid. Ja see ei ole ei värske ega ka kasulik.

Allikas: Redbook Magazine