„Eesti parim pagar“ on TV3 eetris esmaspäeviti algusega kell 20.30. Sadadest kandideerinutest pääses saatesse kaksteist kodupagarit, kel on vastupandamatu kirg küpsetamise vastu. Nendest omakorda langes esimesest saatest välja kodupagar Laura. Parimaks krooniti aga Merle.

Eilses ehk teises saates köeti ahjud taas kuumaks ning kuumaks läks ka võistlus ise. Valmistama asuti soolaseid suupisteid.

Esimene ülesanne oli küpsetada soolaseid snäkke. Aega selleks anti vaid napilt üks tund. Kaheks nõrgimaks tunnistati Kristel ja Christiane. Kristelile pandi pahaks saate reeglite rikkumist. Viimasel hetkel muutis Kristel retsepti ja ka serveerimise viisi. Seetõttu ei olnud ta konkurentide ega mängureeglite suhtes aus. Nimelt on saates osalejad pidanud teatud kuupäevaks esitama retseptid, mida nad saates kasutavad. Sellest üle astumine ehk saate jooksul retsepti muutmine tähendab reeglite rikkumist. Kuid siiski pidi saatest lahkuma piirivalvurina töötav Christiane, kelle küpsised ei püsinud koos ja jätsid kohtunikud külmaks. Tehniliselt jäi ta võrreldes konkurentidega nõrgaks.

Teises voorus tuli pagaritel valmistada lihatäidisega pärmitaigna pirukad. Sel korral anti küpsetiste valmistamiseks aega 1,5 tundi. Seejärel tunnistati päeva parimaks pagariks Veronika. Tema pirukad olid võrratud ning snäkid väga maitsvad. Saatest pidi lahkuma siiski Kristel, kellele ei andetatud korduvaid reeglite rikkumisi.

Ole ka ise parim pagar ja tee kodus hoopis magusat maiust - banaani-šokolaadimuffineid. Retsept on järgmine:

Muffinid
100 g võid;
100 g muscovado suhkrut;
2 M-muna;
3 küpset banaani;
50 g hapukoort;
1 tl vaniljeekstrakti
200 g jahu (1/3 -1/4 võib olla täistera);
suts soola;
1 tl küpsetuspulbrit
veidi jahvatatud kaneeli / kardemoni / nelja vürtsi segu

Šokolaadivaht
250 g vahukoort;
130 g piimašokolaadi;
1 g fleur de sel'i

Kaunistamiseks
75 g tumedat kuvertüüršokolaadi;
1 banaan;
veidi sidrunimahla

Kas sinu arvates oli väljalangenud õiged osalised või kelle oleks aga sina välja hääletanud?