Munad on odavad, toitvad ja kiiresti valmivad. Lisaks on nendes terve hulk valke ja rasvu, mis on kaalulangetajatele hädavajalikud.

Aga mis siin salata, palju sa ikka praetud mune hommikuti süüa suudad?

Tahaks ju vaheldust?

Annan sulle täna mõned ideed, kuidas valmistada munadest veidike teistsugusemaid roogasid.

Täidetud munad

Need on ühed minu lemmikud. Valmistada on neid imelihtne. Keeda munad. Pärast keetmist lõika munad pooleks ja eemalda munakollane. Munakollane sega tilga hapukoore ja tilliga, maitsesta soola ja pipraga. Suru segu tagasi poolitatud munavalgetesse ja söö kohe.

Munavõileib

Tavaliselt söön seda hommikusööki siis, kui on kiire. Praen munad ja singiviilud, röstin seemneleiva. Kombineerin tomatist, lehtsalatist, munast ja singist kokku ühe toreda võileiva.

Omlett

Minu lemmik ja omleti valmistamine on imelihtne. Klopi munad piima või veega kergelt lahti. Tükelda sink ja sibul ning prae vähese õliga. Vala peale munasegu, lisa poolitatud kirsstomatid ja näputäis juustu. Kui muna on hüübinud, keera pool omletti teise poole peale. Serveeri kohe.

Muna lisandina

Muna võid väga vabalt lisada ka erinevatesse toitudesse lisandina. Näiteks riisi sisse. Ise söön aegajalt Hiina mõjutustega segu riisist, krevettidest, juurviljadest ja munast. Fantastiline kooslus.

Loodan, et said juurde mõned ideed, kuidas muuta oma hommikusöögid rikkalikumaks.