Psühholoog-psühhoterapeudi Karmen Maikalu ettekanne kannab pealkirja “Suhe, mis meeldib”. Oma igapäevatöös Karmen Maikalu õpetabki paaridele, kuidas muuta suhe meeldivaks — kuidas teist inimest kuulata, suhelda ja kuidas rääkida tundlikel teemadel.

Terapeut alustab oma ettekannet küsimusega, milline on kõike tähtsam suhe perekonnas: kas ema-isa, ema-lapse, mehe-ämma või miski muu. Õnneks auditoorium teab, et kõige tähtsam on mehe ja naise vaheline suhe. Kui prioriteedid ei ole paigas ja tähtsamad on teised suhted, siis ei oska naine ja mees pärast laste üleskasvatamist enam teinetesega midagi peale hakata ja suhe hääbub.

Maikalu rõhutab, et ennekõike soovib iga mees oma suhtes olla kuuldud, nähtud ja mõistetud. Kõige sügavamates sfäärides. Ainult nii saab olla suhtes lähedus. Ainult nii saab olla suhe, mis meeldib. Ainult nii saab olla suhe, milles ollakse rahul.

Tuleb aru saada, et iga negatiivse käitumise taga on hirm, valu või täitmata vajadus. Kui naine kuulab, näeb ja mõistab meest, saab ta aru, mis toimub mehe hinge sügavamates sfäärides, saab teada mehe taakadest, mis ta on näiteks oma lapsepõlvest on kaasa võtnud. Kui neist asjadest saab rääkida, saab nende probleemidega tööd teha ja nii ehitatakse endale suhe, mis meeldib.

Paariterapeut lõpetab oma ettekande ilusa mõttega, et kõige tähtsam asi, mis naine saab oma lastele teha, on armastada oma laste isa.