1. Lagrits

Lagrits leevendab kurguvalu ja ka köha ning rahustab tüütult kihelevaid hingamisteid.

2. Salvei

Tee salveiteed või pane kuivatatud salveilehti puljongi sisse. Salveil on tugev põletikuvastane toime ja seda on juba sajandeid kasutatud füüsilise ebamugavustunde leevendamiseks ja isegi haavandite raviks.

3. Jäätis

Mäletad veel, kui sul lapsena mandlid ära lõigati ja sa võisid pärast seda süüa nii palju jäätist kui tahtsid? Haige kurk on ka ilma mandlioperatsioonita hea põhjus selle jääkülma maiustuse järele haaramiseks — külm leevendab valu ja jäätise kreemine koostis pehmendab hingamisteid. Ja kui sa muretsed, et piimatooted on haigena keelatud, siis see on müüt, nagu tõestab vastav uuring.

4. Banaanid

Need lähevad küll libedalt alla. Lisaks on neis väga palju C-vitamiini, mis kohe sinu haigusega võitlema hakkab.

5. Kapsas

Kapsas on täis antioksüdante, mis ravivad külmetust ja grippi. Võid kapsast keeta või aurutada. Eriti hea on veel, kui paned kapsaviilud koos oliiviõli ja kurkumiga ahju — nii saad põletiku veelgi kiiremini alla.

6. Porgand

Ükskõik kas keedad, aurutad või küpsetad porgandeid, need tugevdavad su immuunsüsteemi, sest neis on väga palju A-vitamiini. Lisaks leidub porgandis palju naturaalseid pigmente karotenoide, mis annavad su haigusest kahvatuks jäänud nahale jumet.

7. Tee

See on klassikaline külmetushaiguste ravim, mida võid endale haiguse ajal lõputult sisse kallata. Teesorte on ka nii palju, et igav juba ei hakka.

8. Mesi

Mesi on teine klassikaline külmetushaiguste ravim. Sellel on tegelikult sama efektiivne köha leevendav toime kui enamikul köhasiirupitest, nii et miks mitte valida looduslik ravim.

Allikas: Woman’s Day