1. ÄÄDIKATRIKK

Enne lakkima asumist hõõru küüned üle äädikaga — selle lõhn ei pruugi küll kõige meeldivam olla, see-eest aitab äädika kasutamine maniküüril kauem ilus püsida, sest äädikas puhastab ja silub küüneplaati, mis omakorda aitab lakil paremini küünele kinnituda.

2. FOOLIUMITRIKK

Kui oled kasutanud väga tumedat või sädelusega lakki ning tahad selle ruttu ja valutullt eemaldada, siis aseta küünelakieemaldis leotatud vatipadjad küünele, mässi foolium küünte ümber, hoia viis minutit ja lihtsalt libista vana lakk maha.

3. RULLIMISTRIKK

Enne lakkimist rulli pudelit käte vahel edasi-tagasi, hoides lakki vertikaalselt püsti — see kindlustab, et küüsi lakkides ei teki küüne pinnale soovimatuid õhumulle.

4. ÕLITRIKK

Lõplikult kuivab lakk alles tunni ajaga ja selle aja jooksul tasub olla eriti ettevaatlik — kui aga pead siiski kuskile ruttama, määri küüned üle õliga, see kaitseb värsket lakikihti ega lase sel laiali minna, kui peaksid kogemata kuhugi vastu puutuma.

5. LAKIEEMALDITRIKK

Kui peaks juhtuma, et lähed värskelt lakitud küüntega kogemata mõne pinna vastu, siis ära muretse, saad selle kohe ära parandada — kasta lihtsalt oma näpuots lakieemaldisse ja silu sellega rikutud koht õrnalt uuesti siledaks, siis lase küünel kuivada ja tõmba see üle läbipaistva lakikihiga.

Veel maniküüri- ja ka muid trikke leiad ajakirja Naisteleht+Naised värskest numbrist!