Kui lugesin, et Ida-Virumaal selle ränga avarii põhjustanud Jaan fännas samuti driftimist, tundsin et mul pea käib ringi ja kõhus on kuidagi õõnes. Sama hästi võinuks see olla minu Rain… Nii ei tohi muidugi mõelda, aga iga selline õnnetus paneb aina rohkem karta. Ma pole driftimist kunagi mõistnud. Rainil on mitu külge — kodus on ta parim sõber ja kallim ühes. Vaatame filme, teeme süüa. Üle kõige armastame reisimist, selgi suvel käisime Kreekas.

Alguses oli põnev raja ääres ergutamas käia

Teine külg, kus ta end välja elab, on just needsamad kiirendusvõistlused. Kuskil kaks-kolm aastat tagasi olin pisut noorem ja see maailm oli minu jaoks uus. Tundus isegi põnev ja käisin võistlustel ergutamas. Meenus lapsepõlves nähtud “Knight Rider” ja tundus jube äge, kuidas autod vägeva mürina ja tossupilve saatel kihutasid. Rain on alati olnud võitjate seas, ikka ju äge olla võitja tüdruk. Ma ei tajunud siis mingit ohtu. Umbes midagi sellist, et poisid mängivad mudelautodega, aga suuremas eas on mudelautod lihtsalt suuremad.

Mina kasvasin mudelautode vaatamisest välja ning üle aasta pole ühelgi võistlusel ergutamas käinud. Mis on mul põnevat kuulata hobujõududest ja teab millest veel. Mul pole endal juhilubagi. Küll tajun ikkagi aina enam ohtu. Juba varem lugesin internetist igasugu õnnetuste kohta välismaal ja siis mingi aeg tagasi oli Eestis ka see õnnestus, kus kiirendusvõistlusel üks inimene saigi surma. Minu teada polnud ta selles seltskonnas, kellega Rain kihutamas käib, aga päris kindel pole. Rain ei räägi mulle eriti neist asjadest. Kui pärast seda õnnetust tahtsin temaga vestelda ohutusest ja sellest, kaua ta peab nende autodega mängima, siis ta ei tahtnud. Vihastas mu peale hoopis, et ma ei saa midagi aru.

Õnnetused juhtuvad ainult nõrkadega

Nüüd siis see õnnetus Ida-Virumaa noortega. Rain ütles, et on seda Jaani kuskil võistlusel näinud, aga eriti temast ei tea. Jälle on meil vaikimine, ta ei taha sellest rääkida. Tema ja ta parimad sõbrad leiavad, et õnnetus hüüab tulles ehk juhtubki nõrkadega. Nendega, kes ei taha tunnistada, et ei oskagi sõita.

Nii on muidugi hea öelda, aga vahel ei taju ta oma oskusi isegi. Kui Rainiga tavaliselt sõidame, teeb ta ohtlikke manöövreid. Kiirendab ootamatult, ohtlikud väljasõidud peateele. Kõik on mulle tuttav. Tal on sellised liigutused nii käe sees, et ta ei mõtle üldse, et see oleks ohtlik. Ilmselt see Ida-Virumaa noormees ka ei mõelnud, et teeb midagi valesti. Nagu olen aru saanud, siis alkoholi polnud mängus. Üks sõbranna hiljuti ka ütles, et adrenaliin on ohtlikum kui alkohol.

Politsei kriitika annab hoogu juurde

Politsei loeb kogu aeg moraali, et sõitke ohutult, aga kas see kedagi üldse huvitab? Raini ja ta sõprade jaoks on adrenaliin ka see, et nad teevadki midagi, mis politseile väga ei istu. Driftijatele meeldib olla pahad poisid.

Kõige jubedam on teadmine, et see „paha poisi“ asi võib lõppeda kõige hullemal viisil üldse.