PESTOTÄIDISEGA SUVIKÕRVITS

  • 1-3 õhukesteks viiludeks lõigatud suvikõrvitsat
  • 1 ribadeks lõigatud punane paprika
  • 1 ribadeks lõigatud kollane või roheline paprika
  • 1 ribadeks lõigatud porgand
  • maitse järgi idandeid
  • värskelt jahvatatud pipart

Spinatipesto:

  • 1 tass basiilikut
  • 1 tass spinatit
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 peotäis Kreeka pähkleid
  • 2 sl esimese külmpressi oliiviõli
  • Himaalaja soola

Valmistamine:

  • pane kõik pesto koostisained köögikombaini või kannmikserisse ja sega, kuni saavutad soovitud konsistentsi, maitsesta
  • kata suvikõrvitsaviilud pestokihiga, seejärel lisa idandid ja köögiviljad
  • keera rulli ja kinnita hambatikkude abil
  • puista üle värskelt jahvatatud pipraga

TÄIDETUD SUVIKÕRVITS

  • 2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
  • 1/2 sibulat
  • 1/4 tassi musti oliive
  • 1/2 tassi kirsstomateid
  • 1 sl hakitud värsket basiilikut

Kaste:

  • 1 suur värske tomat
  • 1/2 tassi päikesekuivatatud tomateid
  • 2 datlit
  • näputäis soola
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl oliiviõli
  • maitseks punet, basiilikut ja tüümiani

Valmistamine:

  • aseta kõik kastme koostisosad kannmikserisse ja sega vedelaks kastmeks
  • lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja puhasta keskmine osa sisust
  • täida lohk kastmega ja lisa seejärel tükeldatud sibul, oliivid ja kirsstomatid
  • aseta täidetud suvikõrvits üheks-kaheks tunniks dehüdraatorisse
  • serveerimisel puista üle värske basiilikuga

Head isu!

Allikas: ajakiri Sensa