Oma maitsmismeelt nuumava hõrgutise tegemiseks on kaks varianti.

Kõige lihtsam on võtta neli-viis õuna (võiksid olla hapumad kodumaised, sest need kannatavad küpsetamist paremini ja ei kubise E-ainetest) ja need tühjaks uuristada. Tekkinud ava tuleks toppida täis segu, mis valmistatud suhkrust, meest, pähklitest (need võid ka uhmris või tugevas riidekotis peenemaks tampida) ja kaneelist. Nimetatud segu valmista ilma detsiliitrimõõdikut kasutamata, lähtudes oma parimast äranägemisest. Ära vaid kaneeliga liialt üle pinguta! Aseta täidetud õunad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit või kui sul kella pole, siis seni, kuni õunad on pehmed ja sisu mullitab.

Kui armastad teravaid elamusi, võid segule lisada ka terakese tšillipipart. Kui aga tahad, et keha rasvaprotsent kaotsi ei läheks, siis viska täidisesse ka mõni lusikatäis võid.

See retsept kehtib neile, kes on maiad, kuid kärsitud ja laisad (nagu selle retsepti koostaja). Kui aga oled kannatlikum ja viitsid rohkem vaeva näha, siis katseta keerukamat kuid ka hõrgutavama tulemuseni viivat varianti.

Vajad lehttainast, mille võid osta poest või valmistada ise. Viimasel juhul võta 3 dl nisujahu, 2 tl suhkrut, 100 g võid ja 0,5 dl vett; sega kuivained kokku ja segamini, vahepeal tasapidi vett lisades.

Lõika taignast ruudukujulised tükid ja pane õunad (suuremad lõika pooleks, et nad etemini küpseks) ruutude keskele. Näpi tainas õunte ümber, nii et õunad oleksid täielikult taignasse pakendatud. Valmis pomme pintselda klopitud munaga ning maitsesta õrnalt suhkru ja kaneeli seguga.

Küpseta pomme 200 kraadi juures 20-30 minutit. Valmimisaeg sõltub õunasordist ja pole konstantne, seepärast torgi üht katse-eksemplari aeg-ajalt kahvliga, saamaks selgust selle pehmuses. Kui tahad saada kauneid kuldpruune maiuspalasid, siis keera ahjunuppu 250 kraadini. Viimane eeldab aga seda, et pead ahjul pidevalt silma peal hoidma, jõudmaks võimalikule kõrbemisele õigeaegselt jaole.

Tavaliselt on tulemus sedavõrd hõrgutav, et esimesed õunapommid sööd keelt kõrvetades ära niisama. Kui aga esimene magusanälg vaigistatud, võid ülejäänutele lisada vaniljekastet ja jäätist - viimane aitab ka kõrvetatud keelt jahutada.

Kui ka jäätisega versioon proovitud, võid ülejääud õunapomme juba oma sõpradega jagada.