Unusta piim!
Kas sa lisad selleks, et puder veidi kohevam tuleks, törtsu piima või vett? Unusta see! Vedelik muudab pudru hoopis vintskemaks. Selle tulemusel hakkab munadest lisavedelik eralduma ja nõnda täitub pann kahtlase kollase ollusega.

Viska kahvel nurka
Kas oled seni valmistanud munaputru nii, et klopid kiiresti kahvliga koostisosad vahule ja juba rändavaki need pannile? Ideaalse pudru saad hoopis visplit kasutades ning vispeldama pead sa vähemalt 30 sekundit. Mida kauem sa seda teed, seda enam satub õhku munade vahele. Ja mida rohkem seda on, seda õhulisemaks puder ka muutub. Lihtne!

Viivita maitsestamisega
Arvatavasti lisad sa pudrule soola juba siis, kui seda vahule klopid, eks? Kahjuks on see vale samm, sest sool muudab pudru kuivaks. Raputa seda roale alles siis, kui see on kohe-kohe valmis saamas.

Stopp, juurviljad!
Jaa, juurikad on hirmus tervislikud. Aga kui sa viskad need munadega samal ajal pannile, võid õhulisest pudrust vaid unistada. Juurviljad on ju veest pungil ja pannil hakkab see neist välja nõrguma. Seetõttu tasub praadida kõigepealt juurikad, valada üleliigne vedelik pannilt, ja asuda siis munapudru kokkama.

Kasuta väikest panni
Selleks, et valmistada putru kahele, pole vaja hiiglaslikku palli. Esiteks kulub selle üles soojendamiseks rohkem aega. Ja selleks, et pann saaks korralikult õliga kaetud, pead sa kaustama rohkem rasvainet. Ja kes seda lisarasva ikka tahab, eks? Pealegi, suurel pannil on puder õhukese kihina ja nõnda võib see kergesti põhja kõrbeda.

Vähenda kuumust
Hommikuti on kiire ja viimane asi, mille järel viitsiks oodata, on munapuder. Kahjuks lõhub aga kõrge temperatuur munas proteiine, mille tulemusel muutub puder kuivaks. Selle asemel vali madal temperatuur. Usu, see tasub ära.

Tegutse enne kui puder on täiesti valmis
Täpselt nagu liha või kala, küpseb ka muna edasi pärast selle tulelt võtmist. Seetõttu ära oota roa pliidilt eemaldamisega viimase hetkeni, vaid tee seda ligi minu ette – just siis, kui vaatad, et valmimiseks kulub veel aega.