Enda nõuanded avaldas ta raamatus “15 asja, millest peaksid loobuma, et saada tõeliselt õnnelikuks”. Neist juhindudes peaks lugeja vabanema nii valust, kannatustest kui stressist.

Seejuures Luminita teab, millest räägib — lapsena kannatas naine enda isa vihasööstude all. Tollal ei osanud ta teha aga muud, kui süüdistada toimuvas vaid iseennast.

Toome ära seitse nõuannet, mida tasuks panna kõrva taha, et saavutada õnn.

Loobu arusaamast, nagu sul oleks alati õigus
Kui osaled konfliktis, siis mõtle hetkeks: kas sa tahaksid, et sul on alati õigus või olla pigem lahke? Ütleme, et sa tead: see, mida enda kaaslasele järgunevalt ütled, teeb talle kindlasti haiget. Kas see argument on seda kõike aga väärt? Võta hetk, et mõelda selle üle järele ja lase asjal lihtsalt minna.

Lõpeta teiste süüdistamine
Pidev süüdistamine väsitab sind vaimselt. Kui su elus on millestki puudu, ära arva, et kõik teised ja kogu maailm on selles süüdi, vaid võta vastutus enda kanda.

Usu endasse — sa oled kõigeks võimeline
Ära sea endale piiranguid, kuna arvad, et mõnd unelmat pole võimalik ellu viia. Unista! See viib tegudeni.

Lõpeta see pidev virisemine
Jäta meelde, teatud olukord võib sind muuta vihaseks või nukraks vaid siis, kui sa lubad sel juhtuda. Järgmine kord keskendu pigem sellele, mida võid sellest õppida.

Unusta kritiseerimine!
Enne, kui asud kedagi kritiseerima, tuleta meelde, et ta on täpselt samasugune kui sina. Ka tema tahab armastada ja olla armastatud, vajab mõistmist ja unistab.

Las jääda minevik minevikku
Minevikus elamine ei lase sul nautida praegust hetke. Ja kuigi on hea teada, mida sa enda tulevikult ootad, ürita elada siiski püsida praeguses momendis. Naudi seda!

Lase enda hirmudest lahti
Sa ei kujuta ette, kui vabastavalt võib mõjuda see, kui sa ei karda enam mingeid olukordi või inimesi. Hirm on vaid sinu peas ega eksisteeri väljaspool sind.

Allikas: Daily Mail