Kes iganes on püüdnud endale nullist habet või vuntse kasvatada, teab, missugune kadalipp selleks läbida tuleb. Eriti neil, keda ei ole õnnistatud mäepoegade karvakasvuga ja iga uue karva teke näos, vajab tähistamist. Kuid mitte ainult vurrude kasvatamine ei ole tõeline mehe tegu, mis selle aasta novembris aset leiab, vaid tõeline mehetegu on see, miks mehed seda nõus tegema on.

Tõelised mehed räägivad tõelistest asjadest ja kogu maailmas on meie vennad, meie pojad ja meie isad suremas liiga noorelt ja sagedasteks põhjusteks on eesnäärme ja munandivähk, millest Movembri jooksul räägitakse tavapärasest tihedamalt. Lisaks on enesetapp üks peamisi surma põhjuseid, miks mehed surevad enne 35ndat eluaastat, mis tähendab, et Movembri kuus pööratakse tähelepanu ka meeste vaimsele tervisele.

Kui sageli me kanname rinnas linte, et avaldada enda toetust erinevatele probleemsetele kohtadele, siis seekord kanname me „linti” oma ülahuule kohal ja kui sa arvad, et see ei sobi sulle, siis see sobib sulle suurepäraselt ja kui keegi tuleb ilkuma, siis pööra tähelepanu, kui oluline on terviseteadlikkus, sest paljud vähid on täiesti ravitavad, kui need avastada õigel hetkel.

Üks keerulisemaid asju on saata mees arsti juurde, sest tal ei ole midagi viga. Ometi on Eesti mehe eluiga üks Euroopa madalamaid ja suur osa meist, kes võiks elada tervislikku elu nii kaua, kuni meile on antud terve mõistus ja terve keha, sureb enneaegselt, sest probleemid on arsti vältimise tõttu jäänud diagnoosimata. Eesnäärme kontroll ei ole mõnus, kuid veel hullem on eesnäärme vähk.

Kui sa oled mees ja hoolid oma naisest, oma lapsest, enda lähedastest, siis hooli ka endast ning kui sa ei ole käinud kontrollis, siis Movember on õige aeg endale kontrolliks aeg kinni panna. Lase enda vunts kasvama ja hoolitse enda lähedaste eest hoolitsedes eelkõige enda eest. Asjalikku Movembrit!