Kuidas võiksid avokaadot süüa?

Tükeldatuna: lihtsaim viis on raputada värskele tükkideks lõigatud avokaadole soola ja pipart. Maitsetamiseks võid kasutada ka teisi meelepäraseid maitseaineid. Lisamiseks sobib ka oliiviõli või palsamiäädikas.

Täidetuna: tahad toekamat hommikusööki? Lisa einele avokaadot. Selleks pane poolikusse avokaadosse muna, kata peekoniga ja hooajaliste vürtsidega või asenda muna kana, tuunikala või puu- ja köögiviljadega.

Munapudrus: lisa tükeldatud avokaado pannil küpsevale munapudrule. Selle lisamiseks on õige aeg siis, kui puder on poolküps, vastasel juhul kõrvetad sa avokaado ära. Seda võid lisada ka täiesti valmis munapudrule alles serveerimisel.

Võileival: kui soovid vähendada kolesterooli, küllastunud rasvade või naatriumi tarbimist, asenda kõikvõimalikud määrdevõided avokaadoga. See lisab sinu võileivale ka täiendavad mineraalid ja vitamiinid.

Sideaine asendajana: toitudes, milles kasutatakse sideainena majoneesi või hapukoort, saad selle asendada avokaadoga. Proovi näiteks avokaadoga segatud tuunikala-, kana- või munasalatit.

See pole loomulikult kõik! Maitsvat puuvilja saad kasutada veel:
Supis
Sushis
Grillimisel
Smuutis
Magustoidus, näiteks jäätises
Hummuses
Pastas
Pannkookides

Avokaado tarbimisel on tervisele kasulikud mõjud. Seda on lihtne retseptidesse lisada, kuna avokaado annab nii tekstuuri kui suurendab toitainete sisaldust.

Allikas: liigume.ee