Siin on aga retsept, mille järgi valminud kartuleid võid igasuguste süümepiinadeta süüa:

Vaja läheb:
Kartuleid
Porgandeid
Bataati
Riivitud parmesani
Oliiviõli
Küüslauku
Peterselli
Soola
Pipart
Paprikapulbrit

Valgulisandiks sobib nende friikate juurde ideaalselt püreestatud kodujuust kreeka jogurti või maitsestamata jogurtiga.

Valmistamine:
Koori kartulid, bataadid ja porgandid. Lõika neist friikartulite moodi kangid ja pane kaussi. Purusta küüslauk. Lisa köögiviljadele oliiviõli, riivitud parmesan ja purustatud küüslauk. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.

Laota ahjuplaadile ning pane eelkuumutatud ahju 230 kraadi juurde. Küpseta aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks. Parima tulemuse saavutamiseks võid panna bataadi viisa minutit hiljem ahju, sest see küpseb kartulitest ja porganditest kiiremini.

Dipikastmeks sega kodujuust kreeka jogurtiga ning purusta saumikseriga. Sega sisse hakitud peterselli. Soovi korral maitsesta dipikastet soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Allikas: Fitlap.ee