Loomulikult peab Aliia enda suurimaks inspiratsiooniks muinasjutukangelannat Rapuntselit. “Mulle on alati meeldinud pikad juuksed.”

Venemaalt pärit näitsik on kasvatanud enda juukseid 20 aastat. Kuigi ta käib korra kuus otsi lõikamas, pole ta soovinud võtta ette suuremaid stiilimuutusi. Kuna naine on jäänud paljudele brändidele silma, pakutakse talle palju tasuta tooteid katsetamiseks. Nõnda kulub tal juuksehooldusele väga väikesed summad.

Aliia kiharad kaaluvad kaks kilo — täpselt sama palju kui tema kodukass. Seejuures kulub tal kammimiseks terve tund ja nende kuivatamiseks terve päev. Ka peab naine enda juustega sõna otseses mõttes arvestama. Spontaanset väljasõitu pole mõtet proovidagi. “Kuna mu juuksed on pikemad kui ma ise, siis kipun ma neile peale astuma. Kui lähen välja, pean alati kiharad patsi seadma.”

Jah, ei ole kerge olla päriselu Rapuntsel: kui päris aus olla, läheb Aliial teinekord kael lausa kangeks. Ürita sa ise kahekilost kassi peas kanda!

Naise abikaasa Ivan Balaban on tema välimusest vaimustuses. Ei morjenda teda isegi see, kui neid avalikes kohtades ammulisui vahitakse. Õigemini võtab ta naise juukseid kui perekonnaliiget ning jätab “patsikesele” ka voodis hingamiseks-olemiseks ruumi.

Aliial pole tulnud mõttessegi, et võiks imepikkadest kiharatest lähiajal (või üldse) loobuda: “Ma tahaksin jõuda nendega Guinnessi rekordite raamatusse. Kui ma ei eksi, troonib seal hetkel esikohal naine, kelle juuksed on viis meetrit pikad. Kuid olen kindel, et mul on kõige pikemad juuksed Lätis!”