Selleks, et reis või puhkus ikka asja ette läheks, väike meelespea:

1. Ära ühtegi tööasja kellelegi teisele usalda. Niikuinii teevad valesti.

2. Kontrolli oma e-maili vähemalt kord tunnis. See on piisav tempo, et ka teises ajavööndis olles asjaga kursis olla. Ja kui asud teises ajavööndis, siis tee seda arvestusega “Meil siin on kell 22.30, aga Eestis on juba 8.30, See tähendab, et kindlasti on saabunud tähtsaid emaile” või mõttega “Meil siin on 10.00, aga Eestis on 20.00. Aga 10.00 on tööaeg, seega e-mailid lahti, üks-kaks!”

3. Vasta kirjadele kohe pärast kättesaamist. Kui neid on rohkem, siis vasta kõikidele. Nii kulub see e-mailide kontrollimise vahel olev tund kenasti puhates ära. Töö on ju parim puhkus!

4. Juhul kui peaksid mingil veidral põhjusel siiski randa varvaste pilte tegema minema, siis ära unusta, et hinnapakkumisi saab ka päikese käes teha. Siinkohal kinnitame fakti: Facebook tahab varvaste pilte näha. Alusta FB teavitamist juba kodus olles tehes postitusi stiilis “ Merike on kodus. Fiiling iksaited” ja “Merike is in Tallinna Lennujaam. Fiiling veri iksaited”

5. Nädal enne puhkuse lõppu tasuks end juba töölainele vedama hakata. Vastasel korral on tööle saabumise aeg šokeeriv, sest “teised on kõik asjad valesti ära teinud.” Seega on nädal enne puhkuse lõppu emaile lubatud kontrollida kaks korda tunnis.

6. Jätkuvalt pea meeles, et meelerahu (sh ka puhkus) on mömmidele. Võta elu (ja puhkust) nii, nagu see on. See tähendab, et ole stressis.

Janeki blogiga saab tutvuda siin: Janek Tuttar