Motivatsiooni kadumine

Kui oma ettevõtte peale mõtlemine ja eesootav tööpäev ei tekita sinus hommikul ärgates mingisugust elevust, on aeg puhkuseks. Täiesti normaalne (ja tegelikult ka tervisele kasulik) on päevaks või kaheks aeg maha võtta ja mitte töötada. Kingi endale puhkus, mis on täiesti töövaba ja tee midagi hoopis teistsugust. Selleks, et sa oleksid töö suhtes motiveeritud, pead olema ka loominguliselt stimuleeritud. Mõnel päeval lihtsalt pole tuju teha seda, mida sa parasjagu tööl tegema pead ja see on selge märk, et vajad lihtsalt kerget vaheldust.

Inspiratsioon puudub

Kas tuleb tuttav ette hetk, kui keegi sinuga räägib ja sul pole õrna aimugi, mida ta sekund tagasi ütles, sest sind lihtsalt ei huvita. Ära muretse, me mõistame sind. Ükskõik, kui palju märkmeid või kritseldusi sa oma märkmikusse koosoleku ajal ka ei teeks, sellest pole mitte mingit kasu. Vihkad juba ise seda, mille nimel iga päev töötad ja vaeva näed ning mõistad, et lõpuks ei meeldi see ka kellelegi teisele. Käes on hetk, mil tuleb pastakas lauale panna ja õue minna. Võta kohvikust soe kakao, pane kõrvaklapid kõrva ja naudi muusikat ning jaluta mööda tänavaid ringi. Helista heale sõbrale ja kutsu ta õhtul filmi vaatama ning pitsat sööma. Puhake naeru ja mõnusa vestluse taustal. Küll siis ka inspiratsiooni üles leiad.

Sa pole enam põnevil

Mõnel päeval oled motiveeritud ja inspireeritud, aga siis kaob äkitselt põnevustunne. Lõpptulemus valmistab sinus pettumust ja kogu su suhtumine on negatiivne. Tekib sama tunne nagu restoranis, kui valisid menüüst midagi, mis sulle ei maitsenud ja soovid, et oleksid läinud kindla peale välja ja tellinud seda, mida alati. Vastik, eks? Kui sama asi juhtub ka tööl, võta rahulikult ja meenuta, miks sa üldse selle projektiga alustasid. See aitab sul jälle kõige olulisemale pühenduda: tee seda, mida armastad.

Allikas: Wonder Forest