Valgulise lisandi osas aitab õhuke prosciutto pits, soovi korral võib siia salatisse juurde panna praetud halloumi juustu. Ja et kogu kombinatsiooni veel eriti täisväärtuslikuks ja tervislikuks muuta, on lisatud ka meie oma metsapärleid pohli ning pisut pekaanipähkleid. Maitsed seob üheks tervikuks juba mesine sinepikaste.

Sedasi kombineerides saad täiusliku taldrikutäie, mis on igati eeskujulikuks kõhutäieks nii taldrikureegleid kui toidupüramiide arvestades. Head isu!

Kogus: kahele

Vaja läheb:

200 g lehtkapsast (kale)
1 tops Maggi kuskusi vürtsidega
300 g muskaatkõrvitsat, tükeldatuna
100 g prosciutto sinki
Paar peotäit pohli
Pekaanipähkleid
Soola ja pipart
Oliiviõli

Mee-sinepi kaste:

1 sl mett
1 tl sinepit
1-2 sl sidrunimahla
1 küüslauguküüt, purustatuna
3-4 sl oliiviõli
Soola ja pipart

Toimi nii:

Sega salatikastme jaoks mesi, sinep, sidrunimahl ja hakitud küüslauk. Lisa niristades oliiviõli ja sega segu ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Laota muskaatkõrvitsa kuubikud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja maitsesta soola ning pipraga ning rösti eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 10 minutit kuni kõrvits on pehme ja hakkab kergelt pruunistuma. Kuumuta pannil veidi oliiviõli ning prae tükeldatud lehtkapsas kergelt panni peal läbi. Vala kuskusile kuum vesi, sega läbi ja jäta ca 5 minutiks seisma. Sega vahepeal. Tõsta taldrikule lehtkapsas, siia juurde tõsta paisunud kuskus. Lisa muskaatkõrvits, puista peale pohli, ribadeks rebitud prosciutto sinki ja pekaanipähkleid. Nirista peale salatikaste ja serveeri kohe.