Mõistame, pealtnäha ei pruugigi su retuusid ju mustad olla. Need kuivavad kiiresti ära ja võimalik, et isegi ei haise ning kui tegemist on veel musta värvi retuusidega, siis võibki jääda mulje nagu need oleksid täiesti puhtad, aga tegelikult see ju nii pole. Reaalsuses kubisevad need bakteritest, mis sinna möödunud trennist jäid. Kui sa nüüd otsustad need uuesti jalga tõmmata, siis su kehasoojus ja higi annavad nendele bakteritele “uue elu” väga rõvedal viisil. Kui oled kunagi tundnud trennisaalis veidrat odööri, siis tead juba, millest me räägime: nii haisebki inimene, kes kannab teist korda järjest pesemata trenniriideid.

Lisaks vastikule haisule, ei mõju pesemata retuuside kandmine ka su vagiinale hästi. Kui kannad neid ilma aluspesuta nagu väga paljud teised inimesed, pääsevad eelmises trennis vohama hakanud bakterid sinu tupe lähedale, mis võib tekitada päris palju ebamugavust tupepõletiku või seenhaiguse näol. Keegi ei taha tunda vastupandamatut vajadust sügada oma jalgevahet kõigi teiste trennikaaslaste ees, või mis?

Nii ja kui me pole suutnud sind ikka veel veenda, siis mõtle, kui palju sa kulutad raha oma ägedate trenniriiete peale? Retuusid pole kohe kindlasti väga odavad ja parim viis, kuidas nende pikk eluiga kindlustada on nende eest õigesti hoolitsemine. Ära lase higil ja bakteritel retuuse rikkuda (mõnel juhul võib isegi hallitus tekkida).

Kui sa retuuse kohe pesumasinas pesta ei saa, siis loputa need vee all puhtaks, lase õhu käes ära kuivada ja alles siis viska pesukorvi. Veel üks ehk pisut veider viis oleks panna retuusid kilekotiga sügavkülma, mis aitab kuni pesupäevani bakterid hävitada ja haisu vaos hoida.

Allikas: Popsugar