Rõõmsameelne ja tegus Uku-Robin (2) veetis aastavahetuse paiku kokku kaks nädalat koos ema Paula (28) ja isa Viljariga (30) vanavanemate juures maal. Aasta lõpus oli poiss ka mõne päeva viirusega haiglas. Kui ta siis, pärast pikemat äraolekut koos vanematega tagasi koju jõudis, oli tal raske vana rütmiga kohaneda. Ja lahti läks tõeline trall.

Erinevalt varasemast ei meeldinud Uku-­Robinile enam kuidagi uinuda oma voodis. “Lahendasime olukorra sellega, et panime ta õhtul meie voodis magama ja tõstsime hiljem oma voodisse ümber. Kui ta aga öösel üles ärkas, tundus koht talle ilmselt võõras. Seepeale läks ta väga endast välja ega suutnud rahuneda. Emotsioonid keesid üle, laps tõusis voodis püsti ning lõi pead vastu puidust voodiserva,” meenutab Paula oma esimest ehmatust. Teine kord elas poiss oma emotsioone välja sel moel, et hakkas ennast saba­kondiga vastu maad kukutama. “Viskas jalad lihtsalt alt ära,” seletab ema.

Emal oli seda kõrvalt väga valus vaadata. Rohkemgi kui füüsiline valu hirmutab ema teadmatus, mis toimub ennast vigastava poja peas?

Jaga
Kommentaarid