Toitumisnõustaja õpetab: head ja kehvad toiduvalikud kevadväsimuse peletamiseks
Ajakirja Oma Maitse märtsinumbris õpetab toitumisnõustaja Teele Teder, mida süüa ja mida mitte, et kevadväsimus võimust ei võtaks.
Oluline on teha vahet kiiresti ja aeglaselt vabanevatel süsivesikutel. Kiirete süsivesikute tarbimisel tõuseb ka veresuhkru tase kiiresti (suhkur, valge jahu jms). Täisteratooted, köögivili ja värske kiudaineterikas puuvili on paremad valikud, sest nende tarbimisel tõuseg veresuhkru tase aeglasemalt ja vähem. Veresuhkru kiire kõikumine tekitab väsimust ja uimasust, stabiilne veresuhkur garanteerib, et suudad terve päeva jooksul produktiivne olla.
Head valikud on:
viinamari, pruun riis, keedukartul, tomatimahl, täisteraleib
Halvad valikud on:
rosin, valge riis, friikartul, segumahl, nisujahust sepik
Loe lisaks Oma Maitsest!