Lumi (1,5) on Stig Rästa (38) kaasa Karina (29) sõnul issi tütar. “Uskumatu mees! Ma ei oleks elu sees arvanud, et ta nii naudib isaks olemist. Kunagi ta küll ütles, et ei jõua ära oodata, millal laps sünnib – et saaks hakata koos multikaid vaatama –, aga ma poleks arvanud, et ta nii hea isa on!” 

Isaks saamine on Stigi sõnul elu muutnud vaid niipalju, et enam ei saa ta igal hetkel kodus klaveri taha istuda ja segamatult loometööle­ keskenduda. Pere on mõjutanud ka tema loomingut. Näiteks Eesti Laulul esitatud “Home”, mis jõudis teisele kohale ja kõlab tihti raadiojaamades, oli Stigi sõnul just tema enda kodust inspireeritud.

Samal ajal, kui ühiskonnas käib aktiivne arutelu teemal, miks naised ei leia sobivaid mehi ja mehed naisi ning miks Eestis ei sünni küllalt lapsi, on Stigi ja Karina tutvuskonnas vastupidi. “Meie sõprade-­tuttavate seas on praegu täielik beebibuum. Karina sõbrannadel on lapsed ja enamik minu sõpradest on ka just viimasel ajal, nii-öelda vanemas eas lapse­vanemateks saanud. Ma ei teagi, mis me kõik seni tegime,” muigab Stig.