“Selle sündmuse arengut on kõige lihtsam võrrelda justnimelt inimaastatega — 24 aasta jooksul koguneb tohutu hulk teadmiseid, õppetunde, kogemusi, rõõmsaid kui ka kurbi hetki ja väga palju tutvuseid,” usub sündmuse kaaskorraldaja Evelin Mitt. “Miss Raplamaa sündmus ei ole enam pisike ja tagasihoidlik kohalik neiu, vaid üle Eesti populaarne enesekindel naisterahvas!”

Ka sel aastal lubavad sündmuse korraldajad uudsust ja põnevust. “Ma kindlasti soovitan kõigil tulla ise kohale, sest Miss Raplamaa üritusel saab veel ehedama kogemuse kui ühest nädalavahetuse telekavast: laval ja ekraanidel varieeruvad teemad rallist teatrini; näha saab Marc ja Andre bikiinishow’d, silmatorkavat Kuresaar Design moeshow’d ja Hanna Korsari imetabast pulmariietust,” räägib Mitt. "Muidugi on missikandidaatide üheks konkurendiks ka ansambel SHANON — kes siis neid poisse kuulama ja vaatama ei sooviks tulla?"

Kuidas saada missiks?

"Kõige olulisemad kriteeriumid on vanus 17-23 ja see, et neiu oleks pärit Rapla maakonnast," selgitab Evelin kandidaatide valimise tagamaad. "Kui need kriteeriumid täidetud, siis vast järgmine oluline omadus on tahtejõud. Kui seda pole, siis ei julgeta tulla ka eelvooru. Tahtejõud, enesekindlus, julgus, arenemis- ja õppimissoov — kui kasvõi natukene on neius selliseid omadusi, siis ongi piisav. Kolm kuud kestva missikooli raames saavad nad neid omadusi tublisti tugevdada ja finaalüritusel teavad neiud juba ise, mida kõike nad väärt on!"

Soov aidata

Ka varasemalt on Miss Raplamaa mitmeid ühinguid ja abivajajaid toetanud. Sel aastal otsustati toetatada vähiravifondi “Kingitud elu”. "Vähiravifondi missiooniks on teavitada ühiskonda vähi riskidest ja panustada vähi ennetustegevusse," selgitab Mitt valikut. "Vähktõvega on väga paljudel kokkupuuteid, kas otseselt või kaudselt. See teema puudutab laiemat üldsust, mistõttu soovime ka meie Miss Raplamaa sündmuse kaudu fondi ja nende tegevusi toetada."

Piletid üritusele on müügil Piletilevis ja kohapeal! Otseülekande teeb ka Delfi TV.